Obavijesti

News

Komentari 514

Ovo je popis svih novih mjera

Ovo je popis svih novih mjera
8

Broj dnevno zaraženih premašio je 4000 i zbog toga ćemo predstaviti novi paket mjera, najavio je Andrej Plenković na sjednici Vlade...

VIDEO

Novi paket mjera ide u cilju zaštite zdravlja građana u našoj borbi protiv korona virusa, rekao je premijer Plenković na sjednici Vlade. Najavio je kako će mjere na snazi biti od subote sve do 21. prosinca.

POGLEDAJTE VIDEO: Nove mjere od subote

Pokretanje videa...

mjere 01:07

Ovo je popis novih mjera:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na javnim događanjima i okupljanjima ne smije biti više od 25 osoba, a ona smiju trajati do 22 sata. Broj od 25 ljudi odnosi se i na misna slavlja pa se preporučuje da se one prenose preko radija ili TV-a.

Zatvaraju se svi kafići i restorani, osim onih u hotelima i kampovima, koji smiju usluživati samo goste koji kod njih koriste uslugu smještaja.

Restorani smiju pripremati hranu i dostavljati je, a radno vrijeme za to je kao i prije korone, rekao je premijer. Hrana se može preuzeti na ulazu u objekt, ne smije se ulaziti unutra ili ju dostaviti na kućna vrata gladnog kupca.

Na privatnim druženjima može biti najviše 10 ljudi. 

Obavezno je nošenje maski i na otvorenom kad nije moguće držati distancu od 1,5 m, zabranjuju se svadbe, a na pogrebima može sudjelovati najviše 25 osoba bez izražavanja sućuti bliskim kontaktom. 

Što se tiče javnog prijevoza, on se ograničava na 40% popunjenosti kapaciteta. Prijevoznici moraju istaknuti najveći broj putnika, vozači i putnici obavezno moraju nositi maske, tko je nema ne smije se voziti.

Obavezno se moraju dezinficirati površine u zgradama i na radnim mjestima.

Što se tiče trgovina i trgovačkih centara mora se istaknuti broj osoba koje mogu unutra boraviti, a svakom kupcu potrebno je osigurati četiri metra kvadratna, potrebna je pojačana higijena i provjetravanje. Ograničava se radno vrijeme trgovina kruhom i pekarnica do 22 sata, a ostaje na snazi zabrana prodaje alkohola od 22 do 06 sati.

Zabranjuje se i rad casina, automat klubova, ali i kladionica.

Nema adventa

Nema održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi. Kako je istaknuo šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, to se odnosi i na advente. Dakle, adventa na razini cijele Hrvatske nema.

Obustavljaju se i sportska natjecanja i treninzi osim za sportašice i sportaše prve, druge i treće kategorije, a i to je bez gledatelja.

Zabranjuje se rad teretana, fitness sportskih i rekreacijskih centara, kao i održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, uključujući i zborove, također i crkvene. Obustavljaju se izvedbe složenih glazbeno-scenskih djela (opere i mjuzikli).

Obustavlja se održavanje dječjih i drugih igraonica te organiziranih plesnih škola, zabranjuje se konzumacija hrane i pića u kinu i ograničenje od 25 osoba se ne odnosi za kina, kazališta, muzeje...

Škole stranih jezika mogu ići samo online, kao i teorijski dio u autoškolama, dok se prilikom vožnje potrebno pridržavati epidemioloških mjera.

Poslodavci bi trebali uvesti rad od kuće, smjenski rad u timovima i smanjiti fizičke kontakte na najmanju moguću mjeru, uvesti klizno radno vrijeme, redovito provjetravati prostorije.

Slažete li se s ovim mjerama?
Slažete li se s ovim mjerama?

Više pročitajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 514
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...