News

Komentari 0

Albanci organizirali nogometni turnir: 'Sportom želimo poslati jasnu poruku - svi smo jednaki'

Albanci organizirali nogometni turnir: 'Sportom želimo poslati jasnu poruku - svi smo jednaki'

Kroz veliki broj sudionika i povećanje broja prijavljenih ekipa pokazali smo da smo svi zajedno protiv nasilja i da svi podržavamo ovakve projekte koji šalju jasnu poruku društvenoj zajednici, rekli su organizatori

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije Covida-19, drugi po redu malonogometni turnir mladih "Sportom protiv nasilja" opet se uspješno organizirao uz pomoć Vijeća Albanske nacionalne manjine Grada Zagreba kao glavnog organizatora i suorganizatore Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Nogometnog kluba Nur.

Rekao nam je to član Vijeća albanske nacionalne manjine i sportski direktor NK Nur Sali Idrizi te naglasio kako je ove godine zainteresiranost učenika bila neočekivana. 

- Ove godine je na turniru sudjelovalo ukupno 11, za razliku od 2019 godine kada ih je bilo osam. Turnir je podijeljen u dvije skupine, 6 mlađih ekipa koje su činile škole sa učenicima iz petog i šestog razreda i 5 ekipa sa učenicima i sedmog i osmog razreda. Ukupni broj sudionika na turniru je bio 120 osnovnoškolaca - nadodao je Idrizi. 

Iz organizacije su kazali kako su ispunili svoj cilj, ali i da će nastaviti s ovom tradicijom.

- Cilj turnira je postignut. Kroz veliki broj sudionika i povećanje broja prijavljenih ekipa pokazali smo da smo svi zajedno protiv nasilja i da svi podržavamo ovakve projekte koji šalju jasnu poruku društvenoj zajednici. Ovo prilikom se zahvaljujemo svim osnovnim školama koji su sudjelovali na turniru i podržali naš projekt: Nadamo se da će nas podržavati i u budućnosti. Želimo da ovaj projekt postane dugoročan i da se svi zajedno nastavimo boriti protiv nasilja kroz sportske aktivnosti koje ne čine razliku boje kože, vjere i nacionalnosti, nego spajaju i ujedinjuju - zaključio je Idrizi. 

Na malonogometnom turniru održanom u subotu na Sportskom centru Borovje sudjelovale su ekipe tri uzrasta: OŠ Borovje, OŠ Marin Držić, OŠ Žitnjak, GTŠ, Udruga Roma, Zmajevi, Rumene kadulje, Folka Boysi i Vukomerec.

Turnir je organiziralo Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, a suorganizatori su bili Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Nogometni klub NUR.

Sportskom događaju prisustvovali su veleposlanik Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, ali i brojni članovi Vijeća. 

Najčitaniji članci