Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

Aleksandar Vučić kosovskim Srbima: 'Neće biti nove Oluje'

Srpski predsjednik podsjetio je da u subotu isječe rok koji je EU dala Prištini da, temeljem Briselskog sporazuma, završe usvajanje statuta Zajednice srpskih općina

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
35 komentara

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je u petak otvoreno pismo Srbima na Kosovu i poručio da Srbija, dok je on na njezinu čelu, 'neće dopustiti organizirano nasilje nad Srbima i njihovim svetinjama', da 'neće biti nove Oluje' ni progona Srba.

Radio televizija Srbije prenosi na svom internet portalu integralnu verziju pisma koje počinje obraćanjem 'poštovani građani Kosova i Metohije, dragi Srbi', uz podsjećanje da u subotu 4. kolovoza istječe rok koji je EU dala Prištini da, temeljem Briselskog sporazuma, završe usvajanje statuta Zajednice srpskih općina.

Serbia's President Vucic attends news conference in Berlin SRBIJANSKI PREDSJEDNIK Vučić: 'Moj politički kraj bit će rješenje kosovskog problema'

Vučić kaže kako će se ostvariti njegove sumnje da 'Priština ni ovog puta prstom neće mrdnuti kako bi formirala Zajednicu srpskih općina' i zato moli sunaronjake da ne poduzimaju 'ništa što bi pojedinci među Albancima ili dijelu međunarodne zajednice, iskoristili kao izgovor' za poduzimanje bilo kakvih akcija protiv srpskog naroda na Kosovu.

NORMALIZACIJA ODNOSA Vučić: Ne želimo s Kosovom imati novu Oluju ili Bljesak

- Nama je mir najveći interes. Izazovi koji su pred nama zahtijevaju od nas da budemo iznad razdora, manipulacija i ciljane kampanje dezinformacija. Zato vas molim i pozivam da ne nasjedate na bilo kakve provokacije, da na sve eventualne izazove reagujete mirno, civilizirano i dostojanstveno, a mi ćemo biti predani tome da vam političkim metodama osiguramo sigurnost i budućnost na tim prostorima - poručuje Vučić.

ODGOVOR KOLINDI Aleksandar Vučić: Nisu nam potrebna braća već prijatelji

- Dok sam na njezinu čelu, Srbija neće dozvoliti organizirano nasilje nad Srbima i njihovim svetinjama, kao ni njihov progon. Nove Oluje na Kosovu i Metohiji neće biti - istaknuo je.

Od KFOR-a i NATO-a očekuje i zahtjeva da zaštite mir, a Srbima s Kosova poručuje da će se državni vrh nastaviti "na isključivo miran način" zalagati za kompromisno i sveobuhvatno rješavanje odnosa na Kosovu.

- Nećemo stati sve dok za naš narod ne osiguramo u svakom pogledu više nego što imamo danas - poručio je Vučić u pismu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message