Obavijesti

News

Komentari 47

Aleksandar Vučić objavio: Ovog ću vikenda ići u posjet Kosovu

Vučićev posjet Kosovu ovoga vikenda doveden je u pitanje nakon informacija da Priština namjerava spriječiti njegov obilazak vodoopskrbnog sustava Gazivode

VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u petak navečer objavio je kako će unatoč provokacijama iz Prištine tijekom nadolazećeg vikenda posjetiti Kosovo i Metohiju, prenose srpski mediji

Vučić se obratio javnosti iz Predsjedništva Srbije te rekao i kako su protekli dani bili teški i za srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i za vodstvo Srbije.

- Sve je krenulo teškim, neprimjerenim pritiskom na poslanike Srpske liste, a zatim i na rukovodstvo Srbije da se podrži Fatmir Ljimaj. Smatrali smo da je to demokratsko pitanje o kojem naš narod treba odlučiti. Dovoljno je da podsjetim kakav dosje ima Fatmir Ljimaj. Šutjeli smo, nismo pravili buku. Pritisci su bili toliko veliki da sam se i ja zapanjio - rekao je Vučić.

Kazao je i kako dijalog s Kosovom neće bito prekinut već da će se nastaviti u budućnosti. 

-  Mi želimo imati i uspostaviti mnogo više povjerenja između Srba i Albanaca, ali to je proces za koji bi bilo katastrofalno da bude zaustavljen. Nisu više ni Albanci u takvom naponu snage, a mi svakoga dana gubimo značajni dio našeg stanovništva - rekao je Vučić, a zatim izjavio da će u subotu otići na Kosovo. 

Vučićev posjet Kosovu ovoga vikenda doveden je u pitanje nakon informacija da Priština namjerava spriječiti njegov obilazak vodoopskrbnog sustava Gazivode, koji je, kao strateški resurs, jedna od glavnih spornih točaka u pregovorima Beograda i Prištine.

Vučić se u petak u Bruxellesu odbio sastati s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem, pa je šefica europske diplomacije Federica Mogherini s njima razgovarala odvojeno i najavila novi krug pregovora za oko dva tjedna.

Srbijanski ministar traži od KFOR-a sigurnost za Vučića na Kosovu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je u petak da je sigurnosna situacija na Kosovu uoči posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u subotu "složena i teška", poručivši kako od KFOR-a očekuje da Vučiću omogući sigurnost.

"Ako KFOR želi omogućiti sigurnost Aleksandru Vučiću, lako to može uraditi", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Srbijanski ministar policije naglasio je kako Vučić "ne ide na Kosovo držati ratnohuškačke govore", već s namjerom da "kaže što je dobro za sve, što je to što ljudima može osigurati budućnost".

Stefanović je istaknuo namjere Srbije "da napravi dogovor uvažavajući realnost".

Beogradski mediji izvijestili su u petak navečer da se Priština, unatoč ranijoj zabrani, suglasila sa zahtjevom Beograda da Vučić posjeti vodoopskrbni sustav Gazivode, što je tijekom dana bio jedan od razloga da Vučić u Bruxellesu odbije sjesti za pregovarački stol s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem.

Mediji navode kako je Priština promijenila odluku na prijedlog Sjedinjenih Država. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca