Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
112 komentara

'Alvarez može biti savjetnik za restrukturiranje, ali i ne mora'

Moj prioritet je od ovog trenutka da pokušam dogovoriti sve ove detalje oko financiranja s bankama za tekuću likvidnost i to je prvi sastanak koji ću imati tu u ovoj zgradi, rekao je Ante Ramljak

ante_ramljak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
112 komentara

Nešto malo prije 15 sati izvanredni povjerenik Ante Ramljak stigao je uz pratnju ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić na svoje novo radno mjesto u Agrokor, a na kojem će se zadržati idućih godinu dana. Nakon sat vremena, Ramljak i Dalić spustili su se novinarima i poručili kako je obavljena primopredaja te od ovog trenutka Ramljak preuzima posao u Agrokoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Završili smo sastanak na kojem je povjerenik obavio primopredaju sa dosadašnjom upravom Agrokora. Noje prisustvo ovdje u ime Vlade podrška je izvanrednom povjereniku i općenito uspješnosti izvanredne uprave za koju vjerujemo da će rezultirati uspjehom u stabiliziranju poslovanja Agrokora i svih njegovih kompanija - poručila je Dalić dodavši kako je tijekom primopredaje dosadašnja Uprava izvijestila povjerenika o aktualnom stanju u kompaniji.

- Vjerujem da su se ovime stekli svi uvjeti da izvanredni povjerenik može obavljati svoj posao onako kako je predviđeno zakonom - rekla je.

Istaknula je kako je Vlada danas napravila prve i značajne korake u pravcu rješavanja nagomilanih financijskih poteškoća u Agrokoru.

- Računi Agrokora od danas su deblokirani s obzirom da je sud imenovao izvanrednog povjerenika. Na sastancima s dobavljačima dogovoreno je da će oni nastaviti isporučivati robu prema Konzumu i drugim dijelovima Agrokora,  a banke su osigurale nužna sredstva za realizaciju tekuće likvidnosti u iznosu do 150 milijuna eura - rekla je Dalić.

Nadodala je kako je cilj svih današnjih aktivnosti da se tijekom ovog tjedna stabiliziraju sva plaćanja posebno prema malim dobavljačima i da se u ovom pred Uskršnjem tjednu osigura da police Konzuma budu pune.

Ante Ramljak kazao je kako je primopredaja protekla u poslovnom ozračju razgovorima o prioritetima.

- Od današnjeg trenutka ja sam preuzeo vođenje Agrokora. Moj prioritet od ovog trenutka je da pokušamo dogovoriti sve ove detalje financiranja sa bankama, da se osiguraju plaće radnicima koncerna Agrokor i da se isplati jedan dio potraživanja prema dobavljačima- poručio je Ramljak.

Dotaknuo se i uloge Antonija Alvareza Trećega.

- Uloga Antonija Alvareza će biti da će imati priliku u kratkom procesu dati svoju ponudu za restrukturiranje i sa svojom konkurencijom i nakon toga ćemo odabrati koji je najbolji. On može biti savjetnik za restrukturiranje, ali i ne mora - rekao je Ramljak.

Na pitanje znači li njegova izjava da će dosadašnja Uprava dolaziti po potrebi, da će im se zahvaliti, Ramljak je odgovorio "da".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message