Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Američka mornarica priznat će i sklapati istospolne brakove

Pentagon se nada kako će tijekom ljeta ukinuti pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj', a kapelane će izučiti do kraja lipnja kako bi mogli sklapati istospolne brakove

AFP
Foto: AFP

Američka mornarica dozvolit će svojim kapelanima da sklapaju istospolne brakove čim vojska ovo ljeto službeno makne zabranu. Dopis je potpisao admiral Mark Tidd. Vodič služi kapelanima kako bi se upoznali s novim procedurama koje će se uvesti, dok će se pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj' ukinuti. Prošao je rigorozne pravne kontrole.

- Baza ima neutralnu seksualnu orijentaciju. Ako je baza locirana u državi koja dozvoljava istospolne brakove, baza teoretski može sklopiti takav brak - piše u dopisu. Međutim, pravilo nije obavezno, piše Fox. Kapelan može odbiti ako se ne slaže s njegovom religijom.

Kongresnik Todd Akin poslao je priopćenje kako pravilo mornarice krši zakon iz 1996. godine koji definira brak kao zajednicu muškarca i žene. Ako država legalizira istospolni brak, federalni zaposlenici ne bi smjeli raditi nešto što nije priznao federalnim zakonom. 

Pentagon se nada kako će tijekom ljeta ukinuti pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj', a kapelane će izučiti do kraja lipnja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message