Obavijesti

News

Komentari 6

Američke vlasti roditeljima su vratile 522 migrantske djece

Američke vlasti roditeljima su vratile 522  migrantske  djece
4

Predsjednik Donald Trump je u srijedu potpisao izvršnu uredbu o prestanku razdvajanja migrantske djece od njihovih roditelja na američko-meksičkoj granici

VIDEO

Američka vlada vratila je roditeljima 522 djece razdvojene od obitelji u okviru svoje politike "nulte tolerancije" prema ilegalnoj imigraciji te u naredna 24 sata planira još 16 djece vratiti obiteljima, objavilo je u nedjelju ministarstvo domovinske sigurnosti.

Trump 'Anđeoskim obiteljima': 'Vaš gubitak neće biti uzalud'
Trump 'Anđeoskim obiteljima': 'Vaš gubitak neće biti uzalud'

Prema istom izvoru, američka carina i granična straža očekuje da će tek mali broj djece ostati razdvojen, primjerice u slučajevima kada se ne može odrediti krvno srodstvo.

Predsjednik Donald Trump je u srijedu potpisao izvršnu uredbu o prestanku razdvajanja migrantske djece od njihovih roditelja na američko-meksičkoj granici. Od 20.  lipnja, ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite (HHS) skrbilo je o 2053 maloljetnika i surađuje s relevantnim partnerima na ujedinjavanju svakog djeteta s roditeljima ili skrbnicima.

Djeci imigranata u američkim centrima na silu davali lijekove
Djeci imigranata u američkim centrima na silu davali lijekove

Svi roditelji su dobili telefonski broj za informacije o razdvojenoj djeci, a imenovani su i posebni "koordinatori za mlade" koji će pomagati u tim slučajevima.

Politiku "nulte tolerancije" prema ilegalnoj imigraciji je u travnju najavio glavni američki tužitelj Jeff Sessions, objavivši da bi se svi imigranti koji prelaze granicu ilegalno trebali kazneno goniti. Ta je politika rezultirala razdvajanjem obitelji, jer kada graničari uhite migrante oni čekaju suđenje u saveznim zatvorima, a djeca ostaju na brigu graničnim službama ili ih se premješta u druge ustanove. Većina djece je iz Srednje Amerike, posebice iz Gvatemale, Hondurasa ili El Salvadora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca