Obavijesti

News

Komentari 1

Amerika čeka najteži udar dok se Europa budi s optimizmom

Amerika čeka najteži udar dok se Europa budi s optimizmom
4

Situacija je stabilnija. Broj pacijenata u intenzivnoj skrbi više ne raste toliko i neke smo čak počeli otpuštati, kažu Španjolci dok iz Italije ističu: Krivulja je napokon počela padati

VIDEO

Europske zemlje najteže pogođene korona virusom u ponedjeljak su se probudile u nadi da bolest pokazuje prve znake usporavanja, iako je zbog nje bolnici završio britanski premijer Boris Johnson (55).

Pokretanje videa...

Stanje u Italiji 01:15

Virus je stigao do gotovo svakog kutka planeta, prikovao pola čovječanstva u njihove domove, gospodarski život okrenuo naglavce i usmrtio 70 tisuća ljudi. 

Britanski premijer Boris Johnson u nedjelju je navečer završio u bolnici zbog toga što mu simptomi ne popuštaju, gotovo u isto vrijeme kad se kraljica, tek peti put u dugoj vladavini obraćala javnosti i zazvala ratni duh i jedinstvo u borbi protiv pošasti.

Ali razloga za umjereni optimizam ima u europskim žarištima, Italiji, koja ima najmanji broj mrtvih u dva tjedna, i Španjolskoj, gdje broj žrtava pada treći dan zaredom. U Francuskoj je jučer umrlo najmanje ljudi u tjedan dana. 

- Krivulja je počela padati - kazao je voditelj talijanskog kriznog stožera Silvio Brusaferro.

- Situacija je stabilnija. Broj pacijenata u intenzivnoj skrbi više ne raste toliko i neke smo čak počeli otpuštati - rekla je španjolska medicinska sestra Empar Loren

Ispred poljske bolnice ispred madridskog konferencijskog centra osoblje plješće svaki put kad se netko od pacijenata oporavi i krene kući.

I dok se krivulja u Europi počela izravnavati, nema znakova da se to zbiva u Sjedinjenim Državama. Ondje se broj mrtvih približio brojci 10.000 i dužnosnici upozoravaju da je ono najgore iza ugla. 

- Bit će ovo najteži i najtužniji tjedan u američkim životima. To će biti naš Pearl Harbor, naš 11. rujna, samo neće biti lokaliziran - rekao je američki ministar zdravstva Jerome Adams

Najgore je u New Yorku, ali ondje su u nedjelju imali prvi dan da porast broja žrtava nije bio rekordan. Bilo ih je 500 manje nego u subotu. Guverner Andrew Cuomo rekao je, međutim, da je prerano tvrditi da je to početak prekretnice. 

Iz najvećeg američkog grada i dalje stižu fotografije medicinara koji iznose brojna tijela iz bolnica u priručne mrtvačnice. 

Grad koji nikad ne spava potpuno je utihnuo. Neonska svjetla oko pustog Time Squarea trepere u natpisu: "Onima koji se bore za naše živote... Hvala." 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima
Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike