Obavijesti

News

Komentari 17

Ana Lovrin se nije kandidirala na izborima zadarskog HDZ-a

Ana Lovrin se nije kandidirala na izborima zadarskog HDZ-a
2

Saborska zastupnica Ana Lovrin je nakon osam godina na čelu zadarskoga HDZ-a kormilo prepustila drugima. Na njezino je mjesto došao Zvonimir Vrančić

VIDEO

Saborska zastupnica Ana Lovrin nakon osam godina na čelu zadarskoga HDZ-a kormilo je prepustila drugima. Odlučila je kako se na unutarstranačkim izborima neće kandidirati, a na njezino mjesto "pucali" su gradonačelnik Zvonimir Vrančić i gradska pročelnica za financije Grozdana Perić. Na kraju je za nasljednika Ane Lovrin na čelu stranke s velikom većinom glasova izabran je aktualni gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Od 173 glasača, za njega je glasovalo njih 125, dok je pročelnica za financije u njegovoj gradskoj "Vladi" Grozdana Perić osvojila 46 glasova.

Skupštini od 209 izaslanika podnijela Lovrin je izvješće o radu u kojemu se pohvalila trostrukim povećanjem članstva za svojega mandata. HDZ je pod njezinim vodstvom dobio sve izbore u Zadru, osim predsjedničkih i zadnjih parlamentarnih. No, ona je zadovoljna i s oko 25 posto glasova, gotovo upola manje nego na predzadnjim parlamentarnim izborima. 

- Da su u drugim sredinama naši HDZ-ovci osvojili takav rezultat bili bi prezadovoljni - rekla je Lovrin. Nije propustila i hvaliti Božidara Kalmetu, koji je u 9.izbornoj jedinici zajedno s Darkom Milinovićem "pobrao" čak osam saborskih mandata. Na izbornoj skupštini zadarskoga HDZ-a nije bio nitko iz središnjice, te niti jedan predsjednički kandidat.

Kalmeta: Slažem se da prijedlog J. Kosor raspravimo 

Na subotnjoj izbornoj skupštini nitko nije govorio o izborima za predsjednika stranke, osim što je član Predsjedništva Božidar Kalmeta na zamolbu novinara komentirao prijedlog Jadranke Kosor da se izmijene unutarstranačka izborna pravila.

- Slažem se da se taj prijedlog raspravi na Predsjedništvu stranke i da sagledamo sve aspekte toga prijedloga i da nakon toga donesemo određeni stav - izjavio je kratko Kalmeta. Predsjednički kandidat Darko Milinović već je iznio takav stav, u čemu ga navodno podupire čak 12 od 19 članova Predsjedništva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...