Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Analiza: Splićanin koji je umro nije imao ni viruse ni bakterije

Bolest se rapidno širila: U organizmu umrlog Splićanina (36) nije nađen niti jedan infekt. Ni nakon obavljene dodatne analize ne zna se zašto su mu otkazali organi

Dreamstime
Foto: Dreamstime
99 komentara

Njegov organizam bio je potpuno čist. U njemu nije bilo apsolutno nikakvih virusa, bakterija ili gljivica, koje su mogle potaknuti iznimno brzo otkazivanje organa, neslužbeno doznajemo od dobro obaviještenih izvora u istrazi smrti Splićanina (36).

On je prije mjesec dana preminuo u splitskom KBC-u nakon što su mu misteriozno stali svi organi. Muškarca su primili u splitsku bolnicu nakon što se nekoliko dana liječio kod kuće.

Imao je visoku temperaturu, a tajanstvena bolest mu je prvo zahvatila pluća. Potom se njegovo stanje rapidno počelo pogoršavati, zahvatila je sve organe, koji su mu otkazali u 24 sata.

24sata

- U jednom danu napravili smo mu tri rendgenska snimka. Svaki je bio puno gori od onog prijašnjeg. Temperatura mu je bila 38,5 stupnjeva, no brzo smo je regulirali - rekao je tada dr. Nenad Karanović, voditelj Klinike za anesteziologiju splitskog KBC-a.

- Epidemiološke analize nisu pokazale ništa. Jedini način da se otkrije uzrok smrti bila je obdukcija na splitskoj patologiji koja je obavljena vrlo loše i površno. Zbog toga uzrok smrti nikad nije ustanovljen - kaže nam naš izvor.

U splitskoj bolnici rekli su nam da zbog obitelji pokojnika ne mogu, ali ni ne žele ništa komentirati.

Liječnici su isprva mislili da je riječ o virusnoj infekciji te da je riječ o prvoj žrtvi gripe u Hrvatskoj. No taj scenarij je odbačen nakon analize krvi. Splitski liječnici rekli su da u dugogodišnjoj praksi nikad nisu vidjeli da se pacijentu bolest tako brzo razvija. Unatoč svim medicinskim znanjima, bili su potpuno nemoćni i pacijent im se ugasio.

Možda vas zanima i ovo:
Message