Obavijesti

News

Komentari 113

Andreja (33): "Moj se život u trenu pretvorio u pravi pakao"

Andreja (33): "Moj se život u trenu pretvorio u pravi pakao"
1

Bavila se atletikom i plesom. Voljela je čitati knjige o psihologiji i igrati šah. I onda joj se na obiteljskom ljetovanju 2008. godine dogodila tragedija. Dobila je moždani

VIDEO

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Andreja se zaposlila, dobro zarađivala i upisala magisterij. Iako je radila jako naporno, bila je zadovoljna i sretna.

Bavila se atletikom i plesom. Voljela je čitati knjige o psihologiji i igrati šah. I onda joj se na obiteljskom ljetovanju 2008. dogodila tragedija. Dobila je moždani.

- Nisam mogla hodati, sjediti, govoriti, žvakati, piti, gutati i pomaknuti se - govori nam Andreja koju je teško razumjeti. Svaku njezinu rečenicu prevodi nam njezina majka Đurđica koja je morala napustiti posao kako bi se brinula o bolesnoj kćeri. Žive same u malenom stanu na zagrebačkim Vrbanima. Prodale su sve što su dosad imale kako bi platile Andrejino liječenje i rehabilitacije.

- Trudim se, malo sam se i oporavila, ali to nije dovoljno. Pitanje je kako ću se brinuti o sebi kad majčine pomoći više ne bude - ističe Andreja.

Potrebne su joj još dvije operacije, a poslije toga i rehabilitacija.

- Jedna operacija bila bi u Matuljima kraj Opatije, a druga u Austriji. A to puno stoji, kao i rehabilitacija koja je jako dugačka, mukotrpna i skupa. Ukupno je potrebno 500.000 kuna - kaže Andrejina majka. Svi koji žele pomoći ovoj mladoj ženi mogu to učiniti na IBAN HR 8623600003114874656 u Zagrebačkoj banci.

Andreja: Pomozite mi! Želim opet normalno živjeti

Mogu i dalje ostati u kolicima i ovisiti o drugima čak i u najbanalnijim stvarima, a to je posljednje što želim. Sigurna sam da bi mi operacije i rehabilitacije, koje su tako strašno skupe i zato molim za pomoć, pomogle da budem samostalna u puno većem postotku nego što sam trenutačno. Marljivo ću se truditi i dati sve od sebe da uspijem. Želim svoj život natrag - optimistična je Andreja Fuks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C