Obavijesti

News

Komentari 14

Anđeli policajci: Spasili su majku i kćeri i dali im dom

Anđeli policajci: Spasili su majku i kćeri i dali im dom
3

Suprug je zlostavljao Mariju Filips iz Županje i dvije kćeri, u ruševnoj kući dok nisu došli policajci Nikola i Bono. Idući tjedan uselit će u gradski stan

VIDEO

Marija Filips iz Županje, samohrana majka dvije malene djevojčice, odavno je prestala vjerovati u Djeda Božićnjaka i anđele. No ovog Božića on joj se ukazao u svoj svojoj dobroti, i to u liku dvojice policajaca! Nikola Kajkić i Bono Tomašević, policajci Policijske uprave vukovarske, najprije su spasili Mariju i djecu od supruga, koji ju je godinama krvnički tukao. Smjestili su je Sigurnu žensku kuću, a onda su joj tražili stalni smještaj.
- Marijin suprug, inače alkoholičar, imao je 19 prekršajnih prijava i četiri kaznene jer je godinama krvnički tukao ženu i maltretirao djecu. Često smo intervenirali kod njih i bilo nam je strašno gledati ta preplašena lica. Mjesecima smo nagovarali Mariju da pobjegne s djecom, ali ona ga se bojala i nije imala kamo. Shvatili smo da on i seksualno zlostavlja djevojčice. Odlučili smo ih prebaciti u Sigurnu kuću - kažu Nikola i Bono.
Odmah su počeli tražiti primjeren stan u koji bi smjestili Mariju jer povratka na staro nije bilo. Sa suprugom i starim svekrom živjela je u neljudskim uvjetima u ruševnoj kućici sa zemljanim podom, bez struje i vode. Nisu imali ništa, ni tanjure. Jeli su iz lonca.
- Djevojčice imaju traume. Mlađa malo govori. Tukao me svakodnevno, bez razloga. Često nas je izbacivao po noći iz kuće, pa smo stajale na snijegu dok nas ne pusti u kuću - kaže izmučena Marija. Tek joj je 31 godina, a izgleda kao starica, bez zuba, mršava, ispijena. Ipak, njena tužna priča sretno završava. Idućeg tjedna uselit će se u gradski stan od 30-ak “kvadrata” u središtu Županje, koji su Nikola i Bono, uz pomoć donatora, uredili i potpuno opremili. Suprug više neće tući Mariju. Umro je od alkoholizma. Ključeve novog stana uručit će im ravnatelj policije Vladimir Faber, Nikola i Bono. Zbog Marijine priče napisali su i objavili knjigu o nasilju u obitelji, kao vodič za žrtve obiteljskih zlostavljača.

POLICAJCI SU PONOS HRVATSKE
Nikola Kajkić  i Bono Tomašević, policajci iz Županje, lani su primili nagradu 24sata Ponos Hrvatske. Osmeročlana obitelj Đaković iz Cerne sa šestero male djece živjela je u neljudskim uvjetima. Policajci su im na Božić 2006. darovali svoje božićnice. Pozvali su sve prijatelje da im pomognu i sagradili su im kuću u ljeto 2007. Na Božić 2007. darovali su božićnice i obitelji Ilić te im uveli vodu u kuću u Bošnjacima. Otac, majka i kći boluju od karcinoma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.