Obavijesti

News

Komentari 121

Anđeo čuvar: Zaštitar spasio izgubljeno i promrzlo dijete (9)

Anđeo čuvar: Zaštitar spasio izgubljeno i promrzlo dijete (9)
4

Leon Knežević (9) izgubio je oca u trgovačkom centru Portanova u Osijeku. Krenuo je pješice kući, ali se izgubio. Uplakanog i promrzloga našao ga je zaštitar Dragan

VIDEO

Molimo izgubljenog dječaka Leona Kneževića da se javi na info-pult na ulazu Portanove, ponavljao je glas na razglasu osječkog trgovačkog centra u subotu navečer.

Gotovo tri sata trajala je intenzivna potraga za dječakom (9) koji je nestao u trgovačkom centru nakon što ga je tata dovezao na rođendansku proslavu u igraonicu. Portanova se zatvorila, a očajni roditelji krenuli su u potragu po gradu. Leon je napokon pronađen u 21.30 sati, pet kilometara dalje, blizu svoje kuće. Lutao je uplakan i uplašen, gladan i promrznut.

Leon je cijelim putem plakao i govorio si 'ja to mogu, ja to mogu'; mama Maja kaže da se nikad prije nije izgubio

Pronašao ga je Dragan Starinec (33) iz Ivankova nedaleko od Vinkovaca, zaštitar iz Portanove.

- Nazvali su me i rekli da pretražim cijeli H&M za koji radim kao zaštitar i dali mi opis dječaka. Jako sam ga želio naći jer sam stalno mislio na svoju kćer Leu i kako bi njoj bilo da se izgubi u najvećoj gužvi u trgovačkom centru - kaže nam Dragan. Strahovao je, kaže, za malenog Leona. Pošao je zatim prema željezničkom kolodvoru.

Kada sam ga ugledao, lutao je oko Željezničkog kolodvora i plakao; zaštitar Dragan nije stao dok ga nije našao

- Tada sam primijetio dječaka. Plakao je i lutao okolo. Odgovarao je opisu nestalog Leona. Polako sam mu prišao, rekao mu da sam zaštitar i pokazao mu svoju značku. Pitao sam ga zove li se Leon i rekao mu da ga tata traži u Portanovi - kaže Dragan.

Potom je nazvao policiju i zaštitare. Iako je bio sretan, Dragan se također počeo tresti kada je stigla policija.

- Tek onda sam shvatio što mu se sve moglo dogoditi dok je pješačio - ističe Dragan, zaposlenik zaštitarske tvrtke Securitas Hrvatska. Iako u šoku, Leon je zapravo znao kamo ide. Kada je shvatio da se izgubio u Portanovi, krenuo je pješke kući.

- On je dosta snalažljiv i zna se kretati gradom. U Portanovi ga je zbunilo što je tata parkirao na krovu, a inače uvijek parkira vani ili u podrumu. Kad je shvatio da je tatu izgubio unutar centra, pošao je tražiti auto van i u podrum. Tako su se stalno mimoilazili i zato nije čuo pozive u centru - kaže Leonova mama Maja.

Dječak je tada krenuo kući misleći da je tata otišao.

- Zapravo je i pronađen nedaleko od doma. Inače, zna gdje živi i ima mobitel, ali ga nije ponio jer je išao u igraonicu. Čak je i zvonio našim kumovima, ali nisu bili doma. U međuvremenu smo pokrenuli potragu u gradu jer sam pomislila kako je možda krenuo pješke ili busom - kaže mama Maja. 

Obitelj je neizmjerno zahvalna zaštitaru Draganu, kojega su i nazvali da mu se zahvale za učinjeno. Zaštitarska tvrtka odlučila je i novčano nagraditi svog višegodišnjeg djelatnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.