News

Komentari 18

Anušić: Domovinskom pokretu cilj je srušiti demokršćanstvo

Anušić: Domovinskom pokretu cilj je srušiti demokršćanstvo

Kao što je tada, prije tri desetljeća stao uz one koji nisu željeli samostalnu državu s Tuđmanom na čelu, tako je i na 2019. doveo na čelo države Zorana Milanovića, smatra Anušić o Škori

Ivan Anušić, predsjednik ŽO HDZ Osječko-baranjske županije smatra da je Domovinski pokret pokret za rušenje demokršćanstva, a nakon Milanovića, Škorina je nova zadaća dovesti SDP na vlast.

- Miroslav Škoro čija se politička platforma Domovinskog pokreta temelji na Domovinskom ratu, u Vukovaru je morao odgovoriti na pitanje od kojeg se pokušava sakriti otkako je ponovo stupio na političku scenu. Pitanje „gdje si bio 91.?“ novinari, odnosno javnost potpuno legitimno postavljaju političaru koji je izabrao čitav svoj politički put graditi upravo na Domovinskom ratu. Bio je u Americi, jučer je to i potvrdio. U Hrvatsku se vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog pokreta. U to je vrijeme Koalicija narodnog pokreta predstavljala žestoku oporbu demokršćanstvu koje je zagovarao dr. Franjo Tuđman na čelu HDZ-a. Hrvatski je narod i tada prepoznao tko ima snagu stvoriti samostalnu i suverenu državu. Kao što je tada, prije tri desetljeća stao uz one koji nisu željeli samostalnu državu s Tuđmanom na čelu, tako je i na 2019. svojim političkim angažmanom doveo na čelo države Zorana Milanovića - stoji u priopćenju Anušića. 

Dodaje kako Domovinski pokret ima za zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti.

- U prilog tome govori i predstavljanje koalicije s Lazarom Grujićem kojeg je Domovinski pokret predstavio kao „svježe snage“ koje pristupaju njihovoj političkoj platformi. Platformi koju temelje na žrtvi Domovinskog rata, a koaliraju s čovjekom koji je prije svega šest mjeseci pozivao svoje biračko tijelo da glas na predsjedničkim izborima da Zoranu Milanoviću - smatra Anušić. 

Najčitaniji članci