Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
91 komentara

Anka Mrak Taritaš: Premijer se cijelo vrijeme skriva iza suknje

Ostavka potpredsjednice ništa ne znači jer je premijer sve znao i davao joj podršku za sve što je radila, znao je kamo to ide. Mogao je preuzeti odgovornost za to, kaže Mrak Taritaš

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
91 komentara

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak je, nakon neopozive ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martina Dalić, ustvrdila da se premijer Andrej Plenković "cijelo vrijeme skriva iza ženske suknje", a smatra i da su se premijer i potpredsjednica, umjesto obračuna, priklonili ortačkom odnosno crony kapitalizmu.

REAKCIJA PREDSJEDNICE Kolinda: Ostavka Martine Dalić je razborit i odgovoran čin...

"Da se našalim, mislila sam da će na konferenciji za novinare i predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, dati ostavku. Naš premijer cijelo vrijeme se skriva iza ženske suknje. Što će sada činiti kada te suknje više nema, vidjet ćemo, ali bilo bi najpristojnije prema svim građanima ove zemlje da kaže da on toliki teret više ne može nositi, da mu je previše i da ode put Bruxellesa ili gdje je već namjerio ići. On je svoju sudbinu cijelo vrijeme vezao uz potpredsjednicu Dalić i zapravo se skrivao iza nje, a sada je pitanje što će sada činiti", komentirala je Mrak Taritaš.

IZVANREDNA KONFERENCIJA Bernardić: Tražimo kažnjavanje svih odgovornih i nove izbore...

"Premijer i potpredsjednica Vlade imali su priliku obračunati se s ortačkim ili crony kapitalizmom. Oni ne samo da to nisu učinili nego su po tom modelu krenuli dalje, odlučili pogodovati određenoj skupini ljudi, a iz objavljenih e-mailova čitam bahatost i ismijavanje građana Hrvatske", ocjenjuje čelnica GLAS-a.

"Unatoč ostavci priča se nastavlja. Ostavka potpredsjednice ništa ne znači jer je premijer sve znao i davao joj podršku za sve što je radila, znao je kamo to ide. Mogao je preuzeti odgovornost za to i reći da je sve znao, a ne pustiti potpredsjednicu Dalić. Ili ima običaj skrivati se iza žena?", zapital je Mrak Taritaš.

LONDON CALLING Gazda vidi urotu: Dalić i grupa Borg su surađivali s krticama...

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem danas podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini zbog "afere hotmail" tj. izlaska u javnost njezine elektroničke prepiske s grupom koja je radila na lex Agrokor u kojoj su bili i oni, koji su kasnije postali savjetnici izvanredne uprave Agrokora.

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message