Obavijesti

News

Komentari 158

Gazda vidi urotu: Dalić i grupa Borg su surađivali s krticama...

Gazda vidi urotu: Dalić i grupa Borg su surađivali s krticama...
1

Zašto me nitko nije bar pitao da li sam u problemima? Da tako jedna Vlada postupa sa najvećom kompanijom u državi je jednostavno neshvatljivo, požalio se Todorić

VIDEO

Nakon što je  Martina Dalić podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, kako je istaknula, ne želeći biti uteg Plenkovićevoj Vladi, a nakon objavljenih prepiski na mailovima, o slučaju Agrokor još jednom se oglasio i sam Ivica Todorić. Ukazao je kako je sada vidljivo da je Plenković znao što se sve događa s Grupom Borg te ga pozvao da zbog toga podnese ostavku.

'Nisam učinila ništa krivo, ali ne želim biti uteg ovoj Vladi...'
'Nisam učinila ništa krivo, ali ne želim biti uteg ovoj Vladi...'

Todorićev tekst prenosimo u cijelosti: 

'Želim ukazati na sljedeće, od 20.10.2016. god. kada je izglasano povjerenje sadašnjoj Vladi RH, pa do 12.02.2017.g. sa mnom kao vlasnikom ili s bilo kim iz menadžmenta Agrokora nitko iz bilo koje državne institucije nije kontaktirao, niti razgovarao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Doduše, očito su Dalićka i njezini iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama aktivno surađivali, mjesecima izuzimali službenu povjerljivu dokumentaciju i to je pravi posao za DORH koji može lako izuzeti prezentaciju Vladi koju je imao Ramljak prije nego je postao vladin povjerenik. Tako bi se lako utvrdio izvor podataka i dokumenata.

Posebno naglašavam činjenicu da je Ramljak prije izglasavanja Lex Agrokora imao prezentaciju u Vladi a svi znamo u kakvom je tada statusu bio. Bio je, otkrivaju mailovi, član Dalićkine privatne tajne Grupe Borg. Plenković je, kako su pokazali mailovi, o svemu bio informiran što nedvojbeno znači da je imao punu kontrolu nad procesom otimanja Agrokora. Kako je mogao u Vladi primati ljude koji su dolazili do dokumentacije dolazili protuzakonito? Tim ljudima je Dalićka davala povjerljivu dokumentaciju od hrvatske kompanije, čime su poništili sve norme demokracije i pravne države. Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u PLIJEN privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo.

A pazite ovo - sa menadžmentom Agrokora nikada nitko osim na tajnom sastanku (koji je bio samo čisti spin, a ne neki sastanak) nije ni „ A „ progovorio. Zašto me nitko nije bar pitao da li sam u problemima? Da li tako jedna Vlada postupa sa najvećom kompanijom u državi je jednostavno neshvatljivo.

Pazite, da je Agrokor i bio u problemima, trebalo je s nama razgovarati, utvrditi eventualne razmjere problema i pitati nas za rješenja koja smo, kako sam već više puta dokazao, imali na stolu. Za razliku od takve komunikacije, privatnim su nas tajnim Grupama radi pribavljanja vlastite koristi planski uništavati.

'Ostavka Dalić nije dovoljna, za ovo bi morao otići i Plenković!'
'Ostavka Dalić nije dovoljna, za ovo bi morao otići i Plenković!'

Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora podnijeti ostavku!

Premijer Plenković i Dalić i njihove „Grupe“ nanijeli su ogromne financijske i političku štetu, posramili su Hrvatsku, a tek će je posramiti. Pišem mu danima- što više čeka, to će biti više štete!

Znate li zašto sam u moje poruke tako uvjeren?

Znam da je ono što sam gradio i izgradio konkurentno i najuspješnije , a što nikome u ovom djelu EU nije uspjelo . Bio sam sam protiv svih, pa ponekad i protiv javnosti. Vidite, uvijek sam posao i sve uspjehe sportski prihvaćao pri čemu se mora razumjeti da sam bio prvi na tržištu cijele srednje i jugoistočne Europe? 

Gradio sam Agrokor 40 godina na najpošteniji način i stvarno smo svih mojih 60.000 ljudi, moj menadžment i ja ogromna žrtva tog našega zajedničkoga doprinosa društvu.

Odletjela je Dalić da se spasi Plenković. No je li to dovoljno?
Odletjela je Dalić da se  spasi Plenković. No je li to dovoljno?

Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i „Grupe“ duboko protuzakonito i nemoralno te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi
'JA BIH VRATILA NOVAC'

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi

U ponedjeljak na razgovoru s predsjednikom Vlade predložit ću održavanje sjednice Nacionalnog vijeća, svakako postoji potreba jer moram izraziti zabrinutost trenutnim stanjem, kazala je predsjednica

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'
DARKO HORVAT

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'

Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat
Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao
AFERA MAILOVI

Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao

U ovom trenutku ne bih ulazio u špekulacije, kondicionale - što ako scenarij. Prema onome što smo čuli u petak u Opatiji, na panelu o Agrokoru, proizlazi da se približavamo trenutku nagodbe, kaže ministar