Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Anketa za Rijeku: Matematički gledano još ništa nije gotovo

LOKALNI IZBORI 2017.: Obersnel bi neusporedivo lagodnije od Burića mogao osigurati većinu u gradskom vijeću jer je lista SDP-a i partnera osvojila uvjerljivo najviše. No i njemu bi trebali partneri

Foto: Goran Kovacic/Nel Pavletic/PIXSELL
6 komentara

Prema anketi koju je za RTL provela agencija Promocija plus u Rijeci još nije izvjesno da će pobijediti gradonačelnik Vojko Obersnel. Od onih koji namjeravaju ići na drugi krug izbora u nedjelju 50,6 % kaže da će glas dati dosadašnjem gradonačelniku, a za protukandidata, nezavisnog Hrvoja Burića glas će dati 38,7 % ispitanika. Podsjetimo, u prvom krugu Obersnel je pobijedio s više od 40 posto glasova.

Zato ne čudi da oni koji su glasovali za SDP-ovu koaliciju u gradskom vijeću biraju Vojka Obersnela, dok oni koji su zaokružili HDZ, njih gotovo 80 posto, biraju Burića - bivšeg kandidata, ali i bivšeg člana HDZ-a. Burić je odabir i preko 60 posto MOST-ovih birača, dok su zanimljivo glasači donedavnih koalicijskih partnera oko HNS-a - podijeljeni. U svakom slučaju, Obersnel bi neusporedivo lagodnije od Burića mogao osigurati većinu u gradskom vijeću jer je lista SDP-a i partnera osvojila uvjerljivo najviše. No i njemu bi trebali partneri.

Tema: Lokalni izbori 2017.

Možda vas zanima i ovo:
Message