News

Komentari 3

Ante Bačić (HDZ): U Splitu se radi o opasnom presedanu

Ante Bačić (HDZ): U Splitu se radi o opasnom presedanu

Saborski zastupnik Ante Bačić (HDZ) referirao se u petak na, kako ih je nazvao, "navodne ostavke" splitskog gradonačelnika i njegova zamjenika te građanima

Poručio je da se radi o „opasnom presedanu, jer se politički interes jedne osobe stavlja iznad pravne države“.

Grad Split „stoji blokiran, počinje sezona, a mi idemo na izbore zbog jedne osobe, zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića“, kazao je Bačić u saborskom govoru na slobodnu temu.

Pritom se upitao što je to „magično u tom mladiću, je li i gradonačelnik Ivica Puljak, ucijenjen. "Možda se i njemu prijeti da će mu se napiti krvi ako ga se takne", rekao je.

Referirao se time na istovrsnu prijetnju koju je Ivošević izrekao novinarki lokalnih novina nezadovoljan objavljenim tekstom, a zbog čega je općinsko odvjetništvo u Splitu protiv njega podignulo optužnicu.

„Imamo Grad i gradsku upravu koja se bavi sama sobom. Pod krinkom uvođenja reda samo se režu nekakvi stupići na parkinzima, izmještaju štekati i terase pod pratnjom specijalaca“, kazao je zastupnik i ocijenio kako „takvi eksperimenti“ idu kraju.

Hvala Bogu, ovakvi eksperimenti dolaze kraju, u Splitu, Puli, sutra u Zagrebu, Šibensko-kninskoj županiji, rekao je Bačić.

U Splitu se događa ono što bi se trebalo dogoditi na razini države“, uzvratila mu je Dalija Orešković (Centar).

Govori se o rekonstrukciji Vlade, no Vlada je zrela za izvanredne izbore, a nakon njih bi trebala uslijediti rekonstrukcija cijele države, ustvrdila je zastupnica.

Napomenula je kako Bačiću „neće replicirati, jer nije sigurna je li mu zapamtila ime i prezime“.

Franić: Kandidirat ću se za splitskog gradonačelnika kao nezavisni

Nezavisni splitski gradski vijećnik Ante Franić koji je na prošlim lokalnim izborim bio kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika, najavio je u petak da će se na izvanrednim izbornima kandidirati kao nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Dodao je da će biti i nositelj Nezavisne liste za Gradsko vijeće.

"Idem na izbore kao kandidat za splitskog gradonačelnika, a ujedno ću biti i nositelj  Nezavisne liste za  Gradsko vijeće," izjavio je Franić za Hinu.

Kaže kako je Nezavisnu listu za Gradsko vijeća pripremao nekoliko mjeseci jer je procjenjivao da vlast na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom neće dugo trajati.

"Na nezavisnoj listi neće biti nitko od političara nego će sve biti osobe iz realnog sektori s vlastitim uspješnim karijerama", dodao je Franić.

Franić smatra kako je u ovom trenutku jako teško reći je li gradonačelnik Ivica Puljak uopće dao ostavku ili "izvodi neki PR skeč, jer je", kako kaže, "pravno i običajno neprovedivo ostavljanjem zamjenika gradonačelnika (Antonia Kuzmanića) u svojstvu gradonačelnika te ići izbore samo za gradonačelnika i jednog zamjenika."