Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

'Antun je bio pošten i radišan čovjek, uvijek spreman pomoći'

Na bagerista je u utorak pao zid od armiranog betona, poginuo je na mjestu. U Funtani, malenom turističkom i ribarskoj mjestu za pokojnog bageristu Antuna Markovića (55) svi imaju samo riječi hvale

Foto: Ivan Grgat/24sata
36 komentara

Znali su ga kao poštena i radišna čovjeka koji je svima bio voljan pomoći i u najtežim situacijama. Sa svojom suprugom u mjesto se doselio prije nekih desetak godina. Antun bi svakoga dana nakon odrađena posla na bagerima za razne tvrtke odlazio u crkvu na molitve i mise, jer kažu bio je veliki vjernik.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Sa njime je uvijek odlazila i njegova supruga. Oni sa kojima je radio vele da boljeg zaposlenika nisu imali, te kako je moćnim strojevima upravljao kao od šale. Bio je doslovno majstor svoga zanata. No nažalost, ništa mu nije pomoglo.

IZVLAČE GA IZ RUŠEVINA Tragedija u Poreču: Bagerist poginuo u urušavanju zida

Nakon tragedije na gradilištu, pred obiteljsku kuću u Funtanu, tijekom srijede su dolazili mnogobrojni Antunovi prijatelji, kolege sa posla, susjedi, ali i svećenik Ivan Butković sa kojim je Antun bio u jako dobrim odnosima. Svi oni, pa tako i supruga nisu željeli davati nikakve izjave, jer kažu kako je cjelokupna situacija veoma bolna. Dok policija i nadležni ne odrade svoj posao, kažu da niti oni ne znaju kako se i na koji način desila ta tragedija.

Foto: Ivan Grgat/24sata

U porečkoj firmi Đusto d.o.o., a za koju je pokojni bagerist radio, nisu nam ništa željeli komentirati bez suglasnosti nadređenih. Vlasnici, braća Boris i Robert Đusti, su nam telefonski pak kazali kako ne žele davati nikakve izjave za novine.

Nadležno Državno odvjetništvo naredilo je obdukciju, a još se čeka njihov odgovor oko detalja koji su doveli do smrti radnika.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message