Obavijesti

News

Komentari 154

'Pozivam hrvatsku vladu da ne financira Thompsonov koncert'

Srbijanski šef diplomacije je rekao kako bi sudjelovanje Thompsona "koji sa sobom nosi jasan ustaški predznak, predstavljalo uvredu i poniženje za sve srpske žrtve"

VIDEO

Srbijanski šef diplomacije i prvi potpredsjednik vlade Ivica Dačić pozvao je u ponedjeljak vladu u Zagrebu da preispita svoju odluku o sufinanciranju koncerta Marka Perkovića Thompsona na obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", uz ocjenu da bi Thompsonov nastup na toj ceremoniji bio uvreda i poniženje za srpske žrtve.

Dačić je rekao kako bi sudjelovanje Thompsona "koji sa sobom nosi jasan ustaški predznak, predstavljalo uvredu i poniženje za sve srpske žrtve".

Takav potez, istaknuo je Dačić u izjavi za agenciju Tanjug, "u suprotnosti je s javno izrečenom namjerom hrvatskog vodstva za dobrosusjedskim odnosima sa Srbijom".

Srbijanski šef diplomacije pozvao je hrvatsku vladu, kao sufinancijera Thompsonov nastup, da "preispita svoju odluku", ocijenivši da ona nije u korist odnosa dviju država.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ta odluka nimalo ne ide u prilog dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, što je od ključnog značenja za cijelu regiju", poručio je Dačić sugerirajući kako je "neophodan napor da se izbjegavaju ovakve provokacije".

U beogradskim se medijima Thompsona naziva "jednim od najžešćih zagovornika ustaštva" te "dokazanim mrziteljem Srbije i Srba", koji pjeva o paljenju srpskih kuća i protjerivanju Srba.

Thompson je, kako se navodi, istodobno i "as iz rukava vladajućih garnitura u Hrvatskoj posljednjih 20 godina", uz napomenu da svoju publiku na koncertima "pozdravlja ustaškim pokličom 'Za dom spremni'".

Kako prenose hrvatski mediji, ovogodišnji koncert u Kninu, na kojem će nastupiti "Prljavo kazalište", financira samo grad Knin, dok će Marko Perković Thompson održati koncert u Slunju, koji će navodno koštati barem dvostruko više nego koncert Prljavaca, a sufinancirat će ga, uz grad Slunj, i Karlovačka županija te Ministarstvo branitelja, što stoji i na službenoj Thompsonovoj internetskoj stranici.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS