Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
79 komentara

Đapić postao 'ugledni umjetnik' pa zasjeo u Kazališno vijeće

'Samo zastupnici u Gradskom vijeću znaju pomoću kojih je trikova moguće okvalificirati Antu Đapića kao 'uglednog umjetnika i radnika u kulturi', piše portal

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
79 komentara

Anto Đapić izabran je za člana Kazališnog vijeća HNK Osijek, piše Teatar.hr.

Naime, Đapić je, piše portal, 'zakonu usprkos' postao članom Kazališnog vijeća te dodaju da samo zastupnici u Gradskom vijeću 'znaju pomoću kojih je trikova moguće okvalificirati ga kao uglednog umjetnika i radnika u kulturi'. 

Zakon o kazalištima kaže kako Kazališno vijeće javnog kazališta imaju tri do sedam članova koje imenuje predstavničko tijelo osnivača iz redova uglednih umjetnika i radnika u kulturi. Pritom ne smiju biti djelatnici županijskog ureda državne uprave nadležnog za poslove kulture županije na čijem području kazalište djeluje, odnosno gradskog ureda nadležnog za poslove kulture, a ostale članove iz svojih redova biraju kazališni umjetnici. 

Članovi vijeća, naravno, imaju pravo na isplatu naknade, na teret osnivača. 

Prepisao magistarski rad

Đapić je, podsjetimo, plagirao svoj magistarski rad te su mu 2000. godine oduzeli titulu magistra znanosti jer je prepisao većinu svojeg rada iz knjige koju je napisao njegov mentor. Prepisivanje je dokazano, no Općinski sud u Splitu oslobodio ga je optužbi uz objašnjenje da se time trebalo baviti Fakultetsko vijeće koje mu je dodijelilo akademsku titulu magistra pravnih znanosti. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message