Obavijesti

Promo sadržaj

Aquatika-slatkovodni akvarij Karlovac časti besplatnim ulazom u akvarij

Aquatika-slatkovodni akvarij Karlovac časti besplatnim ulazom u akvarij
10

Aquatika poklanja besplatan ulaz za sve posjetitelje u ponedjeljak 13.7.2020., od 9 do 19h, povodom proslave rođendana grada Karlovca

U sklopu gradske manifestacije Zvjezdanoga ljeta koja predstavlja proslavu rođendana grada Karlovca, a ove godine čak 441. rođendan, Aquatika otvara svoja vrata za sve posjetitelje i omogućuje besplatan ulaz u jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj.

Na ovaj način Aquatika omogućuje svim sugrađanima i posjetiteljima da zarone ispod površine tajanstvenog riječnog svijeta i dožive cjelokupnu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća.

Nijedna europska zemlja nema tako raznolike i očuvane rijeke kao Hrvatska. Naše rijeke su ogromno, ali još uvijek nedovoljno otkriveno blago. Stoga akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.

Osim što je Aquatika turistička atrakcija, ona ima veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada. Zbog toga Aquatika potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika i dizajnera, njihove proizvode prodaje u suvenirnici, a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima. Uz sve to, stalno radi na osmišljavanju novih programa pa je tako u vlastitoj nakladi objavljena knjiga Slatkovodne ribe Aquatike (na hrvatskom i na engleskom jeziku), bojanka i nekoliko slikovnica, ugostili su mnoga događanja lokalnog civilnog sektora, a redovito organiziraju i vlastite manifestacije… Upravo bogatstvom ponude osigurava se stalna zainteresiranost javnosti za Aquatiku i grad Karlovac, a razvijanje novih ideja rezultiralo je time da je danas je Aquatika prepoznata kao nezaobilazna adresa sa snažnom pozicijom u turističkom, gospodarskom, obrazovnom i ekološkom značenju za grad, ali i za njegovu okolicu.

Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC nastala je u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,2 mil kn, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 mil kn.

Obzirom na trenutnu situaciju te kako bi ostali odgovorni te sačuvali zdravlje posjetitelja i zaposlenika ustanove, prilikom posjeta akvariju potrebno se pridržavati sljedećih pravila:

  • obavezna dezinfekcija ruku na ulazu u ustanovu
  • obavezan razmak od 2 metra između osoba (prema oznakama razmaka na podu)
  • maksimalno 50 osoba u akvariju
  • korištenje mogućnosti beskontaktnog plaćanja karticama za suvenire.

Stoga dođite i posjetite jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj – Aquatiku u Karlovcu i doživite tajanstveni svijet hrvatskih rijeka i jezera!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!