Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
62 komentara

'Arkan i Vojislav Šešelj bili su u našim rukama, ali su pušteni...'

Ilustrirajući priču o lošem radu hrvatskog pravosuđa, Kovačević je rekao da je hrvatski MUP 1991. priveo ne samo Željka Ražnatovića Arkana, nego i Vojislava Šešelja, ali su obojica pušteni

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
62 komentara

Postoje ratni dnevnici iz kojih se mogu rekonstrurati linije zapovijedanja i na temelju njih odrediti krivci za pojedina zlodjela, rekao je u liveu na Facebooku 24sata Pero Kovačević, pravnik, bivši zastupnik i dopredsjednik udruge Vukovar 1991. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pero Kovačević nakon prosvjeda u Vukovaru: 'Ratni dnevnici mogu otkriti svakog ratnog zločinca' Gost u studiju: Pero Kovačević iz Udruge zastupnika Vukovar Voditelj: Boris Rašeta

Posted by 24sata Politiko on Monday, October 15, 2018

Ilustrirajući priču o lošem radu hrvatskog pravosuđa, Kovačević je rekao da je hrvatski MUP 1991. priveo ne samo Željka Ražnatovića Arkana, nego i Vojislava Šešelja, ali su obojica pušteni. Šešelja je vojni sud u odsutnosti osudio na 4,5 godina, no on je kasnije potpao pod zakon o amnestiji. Slična je neučinkovitost viđena i svih kasnijih godina. 

- Hrvatska se procesuiranjem ratnih zločina uvijek bavila stihijski. Hrvatska zato nije ni pokušala procesuirati vojni vrh JNA - rekao je Kovačević dodajući kako bi se ta praksa mogla prekinuti ako bi se sad osnovala posebna tijela pri DORH-u koja bi se bavila ratnim zločinima. Još nije kasno, kaže Kovačević. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message