Obavijesti

News

Komentari 3

Assange: "Internet je najveći špijunski stroj na svijetu"

Assange: "Internet je najveći špijunski stroj na svijetu"
1

Facebook i Twitter igrali su manje bitnu ulogu u nemirima na Bliskom Istoku za razliku od televizijske kuće Al Jazeere. Njihov utjecaj bio je bitniji, kaže Assange

VIDEO

Osnivač Wikileaksa Julian Assange kazao je studentima Cambridgea da tehnologija nije nužno ta koja favorizira slobodu govora već da bi internet mogao postati jedan od najvećih špijuna koje je svijet ikad vidio.

- Internet ima mogućnost da nas na potpuno drugačiji način obavijesti što vlada radi te omogućuje građanima da se povezuju i surađuju pomoću socijalnih mreža - kazao je Assange.

Nastavio je da Internet nije tehnologija koja favorizira slobodu govora ili ljudska prava. On smatra da se Internet može upotrijebiti za uspostavu totalitarnog špijunskog režima na način na koji to još nismo vidjeli. Assange se dotaknuo društvenih mreža:

- Facebook i Twitter igrali su manje bitnu ulogu u nemirima na Bliskom Istoku za razliku od televizijske kuće Al-Jazeere. Njihov utjecaj bio je puno bitniji. Vodič za egipatske revolucionare na prvoj stranici zabranjuje da prosvjednici koriste Facebook i Twitter. U Kairu su se protivnici režima prije tri, četiri godine organizirali putem Facebooka. Policija je sudionike pronašla preko njihovih Facebook profila te su uhićeni, ispitivani i premlaćivani.

Na pitanje studenata o Bradleyu Manningu, američkom vojniku koji je zatvoren zbog navodnog curenja povjerljivih informacija Wikileaksu, Assange je rekao:

- Mi ne znamo je li on jedan od naših izvora, naša tehnologija nam omogućuje da ne znamo tko nam šalje informacije.

Podsjećamo, Wikileaks je međunarodna organizacija koja objavljuje tajne diplomatske dokumente. Assange je uložio žalbu na izručenje u Švedsku zbog optužbe za silovanje. Predao se britanskoj policiji te je oslobođen uz jamčevinu u iznosu od 200.000 funti. Od tada je u kućnom pritvoru u dvorcu jednog prijatelja 200 km od Londona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa