News

Komentari 33

Australija uvodi još strože mjere nakon rekordnog broja porasta novozaraženih korona virusom

Australija uvodi još strože mjere nakon rekordnog broja porasta novozaraženih korona virusom

Zbog ubrzanog prelaska delta soja virusa u susjedne države Victoriu i Južnu Australiju, vlasti su odlučile da mjere ograničenja kretanja koje pogađaju više od polovice stanovništva, ostaju na snazi

Australska savezna država Novi Južni Wales u petak je izvijestila o najvećem dnevnom porastu novozaraženih koronavirusom ove godine, što je potaknulo jače mjere zatvaranja u Sydneyu, a australske vlasti su rekle da se država nalazi u izvanrednoj situaciji koja ometa oporavak gospodarstva.

Premijerka Novog Južnog Walesa Gladys Berejiklian najavila je da bi se u najvećem gradu u zemlji mjere ograničenja kretanja i ostanka kod kuće mogle produžiti nakon 30. srpnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Očito je da brojevi ne idu u smjeru kojem smo se nadali u ovoj fazi - izjavila je Berejiklian dodajući da je u Novom Južnom Walesu zabilježeno 136 novooboljelih. 

U najnovijem valu epidemije ukupan broj zaraženih je skočio na nešto više od 1.900 slučajeva nakon što je u Sydneyu u lipnju zaraza otkrivena kod vozača limuzine prekooceanske zrakoplovne posade.

Zbog ubrzanog prelaska delta soja virusa u susjedne države Victoriu i Južnu Australiju, vlasti su odlučile da mjere ograničenja kretanja koje pogađaju više od polovice stanovništva, ostaju na snazi. To negativno utječe na gospodarstvo zemlje dok su se ostali dijelovi svijeta, poput Britanije i SAD-a, počeli otvarati. 

Premijerka Novog Zelanda u petak je blokirala ''putni balon'' na najmanje osam tjedana zatvorivši tako svoje granice posjetiteljima iz Australije. Balon je omogućavao putovanje između dvije zemlje bez potrebnih karantena. 

Transtasmanski balon za putovanja između Australije i Novog Zelanda bio je jedinstven koncept bez karantene u široj regiji Azije gdje su tijekom pandemije države uglavnom zatvarale svoje granice.