Obavijesti

News

Komentari 27

Ivo Sanader preko odvjetnika: Nisam uzeo proviziju od Hypa

Ivo Sanader preko odvjetnika: Nisam uzeo proviziju od Hypa
1

Austrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije trebalo bi u Salzburgu u petak ispitati bivšeg hrvatskog premijera. Ovaj put neće svjedočiti putem videoveze

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader je u srijedu, nakon što je radio Ö1 objavio kako je dobio provizije od Hypo banke, preko svojeg odvjetnika Wernera Suppana poručio kako to nije istina. Suppan kaže kako ta priča o provizijama postoji već godinama u javnosti, ali je već 2001. godine hrvatsko Državno odvjetništvo zaključilo da tu pravno gledano nema ničega, piše Kleine Zeitung.

Na priču o provizijama reagirao je i odvjetnik bivšeg šefa Hypa Wolfganga Kulterer Ferdinand Lanker. On kaže kako Kulterer, koji je sad optužen za nesavjesno poslovanje, osobno nikada nije sudjelovao u isplatama provizije Ivi Sanaderu, kao ni da je toga uopće bilo.

Anonimni izvori iz državnog odvjetništva je pak austrijskim medijima potvrdio kako imaju dokaze da je Sanader dobio novac. Navodno je riječ o milijunima ondašnjih šilinga. Sanader je provizije navodno dobio u 90-im dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova.

Austrija: Sanadera će saslušati u petak

Austrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije trebalo je u četvrtak u Salzburgu ispitati bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera. No njegov odvjetnik Suppan je rekao kako će Sanadera ipak ispitati u petak te kako se nada da će tada potpuno rasvijetliti sva kretanja novca. Ovog puta Sanadera neće saslušati putem videoveze već će istražitelji i jedan državni odvjetnik iz Beča otputovati u Salzburg i saslušati ga u zatvoru ili u prostorijama Suda, prenosi HTV.

Inače, Sanader se nalazi u austrijskom pritvoru od 10. prosinca. Tada su uhitili na temelju tjeralice koju je za njim raspisala RH zbog sumnje u umiješanost u korupciju. Konkretno, radi se izvlačenju više 80 mil. kuna iz ministarstava i javnih poduzeća preko Fimi Medije. Tereti ga se i za zloporabu položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća
VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.