Obavijesti

News

Komentari 217

Auto u kojem su umrli mladići je potpuno smrskan. Otac jednog od njih: 'Bio je sin za poželjeti!'

Auto u kojem su umrli mladići je potpuno smrskan. Otac jednog od njih: 'Bio je sin za poželjeti!'
17

Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, razumijte me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti, rekao nam je otac jednog od poginulih mladića

VIDEO

Dva mlada života naprasito su ugašena u tragičnoj prometnoj nesreći do koje je došlo u utorak oko 19,25, na samom ulazu u Staru Bašku na otoku Krku. 

U nesreći su nažalost poginula dvojica 18-godišnjaka dok je njihova prijateljica, srećom, preživjela užasan pad autom u provaliju od 80-tak metara. Naime, neposredno prije nego se trojac u VW riječke registracije strovalio niz padinu ponad mora, vozač je u pri izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu, izletio izvan ruba kolnika te sletio u provaliju od 80 metara - potvrdila je PU primorsko goranska.

Dogodilo se to tek nekoliko metara prije kuće u kojoj je nekolicina vršnjaka došla na nekoliko dana proslaviti Uskrs. 

- Društvo je došlo prije par dana u kuću djeda jednog mladića. Znamo ih iz viđenja jer su i prije ponekad znali doći. Zabavljali su se i družili, a neposredno prije nesreće njih troje otišlo je do obližnje trgovine po namirnice. Pri povratku se dogodilo taj užas. Dečki su pri prevrtanju auta ispali iz njega i poginuli na mjestu, a cura, koja je bila vezana, ostala je zatočena u njemu. Srećom, bila je pri svijesti pa je uspjela mobitelom pozvati pomoć - kažu ožalošćeni mještani koji su u srijedu ujutro na mjestu nesreće palili svijeće.  

Autom sletjeli u provaliju kod Stare Baške: 'Ispali su iz vozila, dva muškarca su poginula'
Autom sletjeli u provaliju kod Stare Baške: 'Ispali su iz vozila, dva muškarca su poginula'

Osmero vatrogasaca, koji su s tri vozila brzo stigli u pomoć, zbog nepristupačnog terena morali su s lokalnim ribarima i njihovim barkama mjestu pristupiti s morske strane. Ozlijeđenu djevojku izvlačili su 45 minuta, nakon čega je hitno prebačena u KBC Rijeka.

- Djevojka je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja. Zadobivene ozljede koštanih struktura su operativno zbrinute, za sada je njezino stanje stabilno, pri svijesti je i u kontaktu te se tijekom dana očekuje njen premještaj na odjel - doznajemo iz riječke bolnice.

Ožalošćenim mještanima malog mjesta na moru ovo mjesto nesreće odavno je ostalo u ružnom sjećanju. Naime, kažu, radi se o istom mjestu gdje su prije 10 godina poginula dva češka turista. 

- To mjesto kao da ima lošu karmu. Baš tu ispod je predivna plaža, ali joj se ne može prići kopnom pa su dva Čeha prije 10 godina išli tamo s kajacima. Odlučili su tu prespavati u šatoru i onda je najednom, iz čista mira, na njih pala ogromna stijena. Ne znamo kako su njihova beživotna tijela kasnije spasioci uopće uspjeli izvući jer je stijena bila ogromna. I sada ovo. Sto puta smo apelirali da se tu postavi neka zaštitna ograda. Strašno - prisjećaju se potreseni mještani  Stare Baške kojih je ova tragedija obavila u crno.

Izletjeli s ceste u provaliju: Dva mladića (18) smrtno stradala, djevojka uspjela nazvati pomoć
Izletjeli s ceste u provaliju: Dva mladića (18) smrtno stradala, djevojka uspjela nazvati pomoć

Roditelji su shrvani 

Nesretni mladići iza sebe su ostavili shrvane roditelje. Otac jednog od poginulih mladića, koji je pohađao građevinsko-tehničku školu, zamolio je za razumijevanje. 

Mjesto prometne nesreće kod Stare Baške u kojoj su poginule dvije osobe

- Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, razumijte me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti - kazao je nesretni otac. 

Očuh drugog nam je ispričao da im je jako teško zbog situacije koja ih je zadesila. 

- Bio je dečko koji je imao teško djetinjstvo zbog obiteljskih problema, zbog čega je neko vrijeme bio i u školskom domu, ali sve smo to uspjeli riješiti i stasao je u dobrog i vrijednog mladića. Nije pio alkohol već se volio baviti nogometom i treninzima u teretani. Pohađao je turističku školu u Crikvenici i baš jučer je trebao polagati vozački ispit. Ni sami još ne znamo detalje nesreće, znamo samo da je išao tamo s društvom proslaviti nečiji rođendan, a sada ga više nema. Imao je i curu, koju je obožavao i s njom provodio najviše vremena, a ona je sad doživjela psihički slom. Ma užas - kazao je

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa