News

Komentari 217

Auto u kojem su umrli mladići je potpuno smrskan. Otac jednog od njih: 'Bio je sin za poželjeti!'

Auto u kojem su umrli mladići je potpuno smrskan. Otac jednog od njih: 'Bio je sin za poželjeti!'

Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, razumijte me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti, rekao nam je otac jednog od poginulih mladića

Dva mlada života naprasito su ugašena u tragičnoj prometnoj nesreći do koje je došlo u utorak oko 19,25, na samom ulazu u Staru Bašku na otoku Krku. 

U nesreći su nažalost poginula dvojica 18-godišnjaka dok je njihova prijateljica, srećom, preživjela užasan pad autom u provaliju od 80-tak metara. Naime, neposredno prije nego se trojac u VW riječke registracije strovalio niz padinu ponad mora, vozač je u pri izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu, izletio izvan ruba kolnika te sletio u provaliju od 80 metara - potvrdila je PU primorsko goranska.

Dogodilo se to tek nekoliko metara prije kuće u kojoj je nekolicina vršnjaka došla na nekoliko dana proslaviti Uskrs. 

- Društvo je došlo prije par dana u kuću djeda jednog mladića. Znamo ih iz viđenja jer su i prije ponekad znali doći. Zabavljali su se i družili, a neposredno prije nesreće njih troje otišlo je do obližnje trgovine po namirnice. Pri povratku se dogodilo taj užas. Dečki su pri prevrtanju auta ispali iz njega i poginuli na mjestu, a cura, koja je bila vezana, ostala je zatočena u njemu. Srećom, bila je pri svijesti pa je uspjela mobitelom pozvati pomoć - kažu ožalošćeni mještani koji su u srijedu ujutro na mjestu nesreće palili svijeće.  

Osmero vatrogasaca, koji su s tri vozila brzo stigli u pomoć, zbog nepristupačnog terena morali su s lokalnim ribarima i njihovim barkama mjestu pristupiti s morske strane. Ozlijeđenu djevojku izvlačili su 45 minuta, nakon čega je hitno prebačena u KBC Rijeka.

- Djevojka je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja. Zadobivene ozljede koštanih struktura su operativno zbrinute, za sada je njezino stanje stabilno, pri svijesti je i u kontaktu te se tijekom dana očekuje njen premještaj na odjel - doznajemo iz riječke bolnice.

Ožalošćenim mještanima malog mjesta na moru ovo mjesto nesreće odavno je ostalo u ružnom sjećanju. Naime, kažu, radi se o istom mjestu gdje su prije 10 godina poginula dva češka turista. 

- To mjesto kao da ima lošu karmu. Baš tu ispod je predivna plaža, ali joj se ne može prići kopnom pa su dva Čeha prije 10 godina išli tamo s kajacima. Odlučili su tu prespavati u šatoru i onda je najednom, iz čista mira, na njih pala ogromna stijena. Ne znamo kako su njihova beživotna tijela kasnije spasioci uopće uspjeli izvući jer je stijena bila ogromna. I sada ovo. Sto puta smo apelirali da se tu postavi neka zaštitna ograda. Strašno - prisjećaju se potreseni mještani  Stare Baške kojih je ova tragedija obavila u crno.

Roditelji su shrvani 

Nesretni mladići iza sebe su ostavili shrvane roditelje. Otac jednog od poginulih mladića, koji je pohađao građevinsko-tehničku školu, zamolio je za razumijevanje. 

- Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, razumijte me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti - kazao je nesretni otac. 

Očuh drugog nam je ispričao da im je jako teško zbog situacije koja ih je zadesila. 

- Bio je dečko koji je imao teško djetinjstvo zbog obiteljskih problema, zbog čega je neko vrijeme bio i u školskom domu, ali sve smo to uspjeli riješiti i stasao je u dobrog i vrijednog mladića. Nije pio alkohol već se volio baviti nogometom i treninzima u teretani. Pohađao je turističku školu u Crikvenici i baš jučer je trebao polagati vozački ispit. Ni sami još ne znamo detalje nesreće, znamo samo da je išao tamo s društvom proslaviti nečiji rođendan, a sada ga više nema. Imao je i curu, koju je obožavao i s njom provodio najviše vremena, a ona je sad doživjela psihički slom. Ma užas - kazao je

Najčitaniji članci