Obavijesti

News

Komentari 46

Autor filma 'Gazda' tvrdi: Ivica Todorić je državni prijatelj br. 1

Autor filma 'Gazda' tvrdi: Ivica Todorić je državni prijatelj br. 1
2

Todorić na Ivici: Dario Juričan, autor dokumentarnog filma ‘Gazda’, otkriva kako je Agrokor uvijek bio kreativna tvrtka kad su u pitanju zakoni i da je to zapravo tajna njihova uspjeha

VIDEO

Ivica Todorić je čovjek koji uspijeva promijeniti zakon kako bi sredio svoj dvorac pod Sljemenom, dok je primjerice derutni dvorac u Dardi “poklonio” lokalnoj zajednici i taj poklon ih sad ubija jer im guta resurse.

Ivica Todorić je državni prijatelj broj 1. Fama da puno zapošljava postala je štit pred svime. I Franjo Tahy je puno zapošljavao. Ono što je dobro, tvornice koje je uzeo nije upropastio, štoviše unaprijedio ih je i zadržao radnike. Kaže to Dario Juričan, autor dokumentarnog filma ”Gazda”, o usponu Ivice Todorića i njegove obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Redatelj 'Gazde' otkriva sve tajne pada dinastije Todorić Gost u studiju: redatelj Dario Juričan Voditeljica: Merita Arslani

Posted by 24sata on 31. ožujka 2017

Juričanin otkriva kako su se u filmu dosta bavili Antom Todorićem.

- To je široj javnosti nepoznata priča. Čovjek je bio i u Upravnom odboru Dinama, i u Saboru zastupnik, i u bankama... Nema gdje ga nije bilo. Kad Todorići kažu da su 1977. godine krenuli od nule, to nije sasvim točno. Imali su golemi socijalni kapital koji su znali iskoristiti. Iznenadilo nas je da smo, što god smo otvorili, naišli na neku priču, neku shemu, ali zaista baš svaki put - rekao nam je redatelj.

Prema njegovim riječima, zanimljiv detalj je i taj da Ante Todorić nije bio blizak s Tuđmanom, iako je stradao u Hrvatskom proljeću.

- Stari Ante si zapravo nije bio dobar s Tuđmanom jer je bio Savkin čovjek. Ali Ivica, to je druga priča. Ima fotografija na kojoj Ivica Franji Tuđmanu za 73. rođendan poklanja 73 koluta jegera. A Ankica Tuđman je 1995. bila na otvorenju prvog Superkonzuma. Kći Nevenka je radila kornete za Ledo. Ivica je, kao umješni trgovac, znao da mora, kako bi napredovao, biti dobar s Tuđmanom - priča Juričan.

Ivica Todorić, kako se otkriva u filmu, bio je dobar i s bankama zbog povoljnih kredita.

- PBZ je Todorićima dao prvi kredit 1977. za staklenike. Devedesetih ih je pratila Zaba. Čini mi se da su i jedan i drugi međusobno drhtali u tom zagrljaju. Agrokor je vrlo kreativna tvrtka i to je zapravo tajna njihova uspjeha. Kad se, primjerice, u natječaju za prodaju zemljišta Jane kaže pobijedit će najbolja ponuda, Ivica Todorić unaprijed zna da to ne znači nužno financijska ponuda. On će im dati malo gotovine i hrpu zgrada od Mladine. To je ta hrvatska dogovorna kreativnost. Je li to kršenje zakona, recite vi to meni - pita se redatelj filma “Gazda”.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"