Obavijesti

News

Komentari 15

Avanturistički život: Vozio sam se s ubojicom i živio u hramu

Avanturistički život: Vozio sam se s ubojicom i živio u hramu
1

Kako izgleda avanturistički život od Amazone do Bangladeša? Tomislav Perko uz minimalne troškove putuje po svijetu, a bio je i korak do posla iz snova...

VIDEO

Godinama putuje po svijetu uz minimalne troškove. Spavao je po klupicama, kod nepoznatih ljudi, plažama, palubi male jedrilice... Putne troškove pokrivao je raznim usputnim poslovima, svirajući gitaru, volontirajući, a i besplatno je dijelio zagrljaje. Bio je i na korak do “najboljeg posla na svijetu”.

Iako mu je majka zabranila, Zagrepčanin Tomislav Perko (28) ipak se prijavio na natječaj za posao iz snova. U prvom krugu, borio se s nekoliko stotina kandidata. Njegov video dobio je najviše lajkova i kvalificirao se u drugi krug, no nažalost, do finala nije stigao.

Ovaj mladi avanturist i putopisac ne žali za time jer skromno kaže: “Već imam posao iz snova''. Tomislav je još prije nekoliko godina počeo obilaziti najprije Europu pa onda i čitav svijet.

- U vrijeme studiranja s cimerom sam preko društvene mreže CouchSurfing počeo ugošćavati svjetske putnike koji su se zatekli u Zagrebu, a trebali su smještaj. Slušajući njihove priče i sam sam se odlučio okušati u skitnji svijetom. Kako nisam imao novca morao sam prilagoditi stil putovanja tome i - ne trošiti - govori nam Tomislav.

>>> Više pročitajte u Expressu 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.