Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Avion CA sletio u Zagreb, a ne u Split: Imali tehničke smetnje

Avion su preventivno preusmjerili u MZL Zagreb, gdje je tehničko središte Croatia Airlinesa. Kompanija je putnicima osigurala hranu, piće i prvi raspoloživi let do Splita

6 komentara

Avion Croatia Airlinesa na letu OU413, koji je u četvrtak u 12:20 krenuo iz Frankfurta prema Splitu, sletio je u Zagreb umjesto u Split. 

Pa iako neki mediji izvještavaju da je avion prisilno sletio, iz Croatia Airlinesa su to demantirali. 

- Zbog tehničke smetnje na jednom od hidrauličnih sustava zrakoplova Airbus 319, koja je uočena tijekom leta, donesena je odluka o preventivnom preusmjeravanju zrakoplova u MZL Zagreb, gdje je tehničko središte Croatia Airlinesa i gdje se pregled i eventualni servis zrakoplova mogu obaviti mnogo brže i bez dodatnog utjecaja na planirani dnevni promet. Zrakoplov Airbus 319 sigurno je i bez ikakvih poteškoća sletio u zagrebačku zračnu luku sa 78 putnika. Dakle, riječ je o operativnom poremećaju, koji nije predstavljao nikakav sigurnosni rizik i koji je posve uobičajen u poslovanju avioprijevoznika, a kapetan zrakoplova o razlozima preusmjeravanja leta u Zagreb pravodobno je obavijestio putnike - objašnjavaju iz Croatia Airlinesa. 

- U civilnom zrakoplovstvu ovakvi slučajevi nazivaju se tehničkim slijetanjem i podrazumijevaju točno propisanu proceduru prema kojoj se, između ostalog, tehničko slijetanje najavljuje zračnoj luci u koju se slijeće. Zračna luka tada, u skladu sa svojim operativnim procedurama, preventivno aktivira vatrogasne postrojbe, hitnu pomoć i policiju - priopćili su. 

Dodaju da je putnicima pružena sva pripadajuća skrb, a da im je u Zračnoj luci Zagreb osiguran obrok i piće u iznosu od 110 kuna. Kompanija im je također omogućila da prvim raspoloživim letom otiđu do Splita.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message