Obavijesti

News

Komentari 75

Avion iz Njemačke došao po Navalnog, liječenici ga nisu pustili na let spasa za Berlin

Avion iz Njemačke došao po Navalnog, liječenici ga nisu  pustili na let spasa za Berlin

Liječnici u bolnici u Omsku gdje Navali leži u komi, su sat vremena prije nego je avion trebao sletjeti donijeli odluku da Navalni, navodno zbog lošeg stanja, ne može biti transportiran

VIDEO

Liječnici koji liječe Alekseja Navalnog, otrovanog lidera ruske opozicije, koji ležu u komi u bolnici u sibirskom gradu Omsku odbili su pustiti ga iz bolnice kako bi Nijemci prebacili na nastavak liječenja u Berlin i tvrde da je u prelošem stanju da bi ga selili drugdje.

Liječnici su tu odluku objavili samo sat vremena prije nego je njemački zrakoplov trebao doći evakuirati Navalnog.

- Zabrana da ga se transportira u Njemačku je pokušaj ubojstva. Odluka da ga se ostavi u bolnici u Omsku bez adekvatne opreme i s još nedijagnosticiranom bolešću u takvom stanju je smrtno opasno - rekla je njegova glasnogovornica Kira Jarmiš, koja se nalazi s njim u bolnici u Omsku, javlja Guardian.

Šef liječničkog osoblja u bolnici samo je kratko izjavio da Navalni nije stabilan za putovanje i nije davao nikakve druge detalje, te se potom zatvorio u svoj ured i odbio odgovoriti na daljnja pitanja.

Jarmiš je i ranije apelirala na ruske vlasti da se ne miješaju u njegovo daljnje liječenje, nakon što su oni koji ga podržavaju organizirali let kako bi ga odvezli iz zemlje na liječenje od trovanja.

Zrakoplov koji je krenuo po njega letio je iz Nürnberg s cijelim liječničkim timom među kojima su stručnjaci za pacijente u komi. Krenuli su rano ujutro u petak, a trebali su se s njim vratiti u Berlin gdje bi ga nastavili liječiti u bolnici Charité.
 
Jedan od organizatora akcije, Jaka Bizilj za Bild je rekao da imaju svu potrebnu dokumentaciju za Navalnog, te da očekuje da neće biti problema u transportu Navalnog u Njemačku.

Nijemci idu po Navalnog u Sibir, voze ga u Berlin na liječenje
Nijemci idu po Navalnog u Sibir, voze ga u Berlin na liječenje

Inače, liječnici u bolnici u Omsku dosad su dali nekoliko kontradiktornih informacija o njegovom stanju i nisu dozvolili njegovoj obitelji da ga posjeti. Anatolij Kaliničenko, zamjenik ravnatelja bolnice, je potvrdio da je Navalni bez svijesti i da je na respiratoru, ali je svejedno rekao da je Navalni unatoč tomu stabilno.

Osoblje bolnice odbilo je pokazati rezultate testova koji navodno potvrđuju da je Navalni otrovan, a istražitelji su uzeli sve njegove stvari.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)