Obavijesti

News

Komentari 19

Avion nesretnog pilota srušio se u dvorištu njegove tetke...

Avion nesretnog pilota srušio se u dvorištu njegove tetke...

Učinilo se kao da se avion pokušava spustiti, ali nakon nekoliko okretanja avion je pao na zemlju. Planula je jaka vatra i gust dim, pomislila sam da ćemo svi izgorjeti, cijela okolina, priča svjedokinja za Kurir...

VIDEO

Strašna nesreća probudila je u petak u 9 ujutro stanovnike mjesta Brasine u Republici Srbiji. Vojni avion srpske vojske, MIG-21, srušio se u dvorištu jedne obiteljske kuće, a poginula su dva pilota. Zvonko V. je pronađen na mjestu, a drugi pilot je pronađen nakon nekoliko sati potrage.

Pokretanje videa...

Srušio se MiG u Srbiji 00:49

Avionom je upravljao Zvonko V. (53) koji je iz susjednog sela Donja Borina, a da priča bude još tragičnija, MIG se srušio u dvorište njegove tetke Milice. Nedugo prije pada, nesretni pilot je preletio iznad svoje obiteljske kuće u Donjim Borinama.

-  Pola sata prije leta, Zvonko me nazvao i rekao mi da izađem na terasu i da će letjeti iznad naših kuća. Čekala sam ga "kao ozeblo sunce". On je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dijete i kao čovjek i kao pilot. Što se u međuvremenu dogodilo, ne znam - ispričala je njegova shrvana majka Mara za Novosti, brišući suze.

Anđelija Krstić iz Brasine je jedna od svjedokinja koja je vidjela nesreću. Čula je glasno zujanje iznad kuće.

- Nisam ništa mogla vidjeti s terase pa sam izašla ispred dvorišta i vidjela kako se avion okreće nekoliko puta iznad kuće. Učinilo se kao da se avion pokušava spustiti, ali nakon nekoliko okretanja avion je pao na zemlju. Planula je jaka vatra i gust dim, počela sam jaukati, pomislila sam da ćemo svi izgorjeti, cijela okolina. Bio je ogroman dim i vatra blizu šume, bilo je strašno, ne može se to opisati - ispričala je za Kurir mještanka koja je u rodbinskim odnosima s poginulim pilotom.

Zvonka su svi cijenili i bio je poznat kao izuzetan i sposoban pilot. Radio je prvo na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva da bi potom prešao na Batajnicu gdje je radio kao trenažni pilot na MIG-u 21, pišu srpski mediji.

- Tijekom obavljanja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u području sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spašavanja Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te nadležne službe - objavili su u priopćenju tamošnjeg ministarstva obrane, no još nije jasno što je točno uzrok nesreće i zbog čega je došlo do tragične pogibije nesretnog dvojca. Sve bi trebalo biti jasnije nakon očevida...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.