Obavijesti

News

Komentari 341

Avionom je udobnije: Dok sve gori, oni lete na naš račun...

Avionom je udobnije: Dok sve gori, oni lete na naš račun...
1

DIZANJE AVIONA: Službeni Vladin avion u utorak je cijeli dan prevozio prvo premijera, pa predsjednicu iz Salzburga i Zagreba za Split. Kako imaju samo jedan avion, predsjednica je morala čekati

VIDEO

Vladin avion u tri dana preletio je gotovo 5000 kilometara. Od nedjelje do utorka poletio je čak devet puta. Najprije kako bi u subotu prevezao izaslanstvo predvođeno predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem u London na finale Wimbledona. Dok su oni uživali u čarima bijelog sporta, naši vatrogasci ugasili su već nekoliko požara. Let u trajanju dva sata, prema službenom izračunu Direkcije, iznosio je oko 29.000 kuna, odnosno oko 60.000 kuna u oba smjera. A to je oko 15.000 kuna po satu letenja. A kako se na londonskom aerodromu plaćaju i prihvat aviona, kao i takse, trošak se za samo jedan dan letenja popeo i do 100.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

Dizanje vladina aviona

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U noći na ponedjeljak požari su sve više uzimali maha. Unatoč tome, predsjednica Kolinda uputila se u ponedjeljak u Austriju. Vladinim avionom odletjela je u Salzburg na službeni sastanak sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom i austrijskim predsjednikom Alexanderom Van der Bellenom. Kad je shvatila, doduše tek u ponedjeljak kasno navečer, da je situacija u Hrvatskoj i više nego dramatična, odlučila je skratiti posjet i u utorak se ranije vratiti sa sastanka kako bi obišla Split i tamošnje iscrpljene heroje. No pretekao ju je premijer Andrej Plenković. On je odlučio da će se u utorak ujutro, pošto već nije dan ranije, uputiti u Dalmaciju. Iako je poslao flotu od pet, šest službenih automobila do Splita, po njega i ekipu iz Banskih dvora morao je doći avion iz Salzburga. Dok je on obilazio požarišta i davao vrlo začuđujuće izjave o “impresivnim požarištima” i “atraktivnim požarima”, predsjednica je čekala jer joj je redovitom linijom, kako je rekla, bilo komplicirano vratiti se u Hrvatsku. Tek kad se premijer popodne vratio u Zagreb, pilot se uputio ponovno u Salzburg po predsjednicu i onda je prevezao kasno popodne u Split. Kad je sve već bilo gotovo, požari ugašeni, a situacija pod kontrolom. Takvo ponašanje državnog vrha razljutilo je Dalmatince, ali i ostale građane iz svih dijelova Hrvatske.

- Je li vas sram? Je li vas sram? - nekoliko puta upitala je ogorčena mještanka Žrnovnice predsjednicu čim je tamo došla.
Predsjednica je uzvratila protupitanjem.

- A čega gospođo? - upitala je.

Avion se morao vratiti u Zagreb, no nije poznato je li se i predsjednica kući vraćala u njemu. Prema neslužbenim procjenama letovi od Zagreba do Salzburga i Splita mogli su koštati oko 84.000 kuna, a s dodatnim troškovima oko 100.000 kuna. Za točan iznos pitali smo Vladu i Ured predsjednice. Odgovor do zaključenja broja nismo dobili. Osim što su natukli golemi trošak kako bi se pokazali u Splitu, Plenković i Grabar Kitarović pokazali su nesnalaženje u kriznoj situaciji.

Užasna komunikacija

- Najveći promašaj napravila je predsjednica prozivanjem vojske. Cilj joj je očigledno bio Lozančić i time je pokazala da su joj važniji osobni interesi, političke igre, nego dobrobit ljudi. Zlorabila je situaciju. Vlada se pokazala najlošijom u komunikaciji, cijeli dan nije pridavala pozornost požarima do navečer. Kad je Vlada i pokrenula komunikaciju, ona je bila prehladna. Premijer pak kad je došao u Split pokazao je premalo empatije, govorio je činovnički i imao zanimljiv izbor riječi. Onome kome je gorjela kuća nije ništa atraktivno. Oboje su zakazali - ocjenjuje PR stručnjak Krešimir Macan.

Nisu ni drugi bolji. Gradonačelnik Krstulović Opara prvo je poručivao kako je “Split nespreman dočekao kataklizmu”, da bi drugi dan iza Plenkovićevih leđa vikao da to nije rekao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.