Obavijesti

News

Komentari 2

Bajs premoćno vodi u anketi za bjelovarsko-bilogorskog župana

Bajs premoćno vodi u anketi za bjelovarsko-bilogorskog župana
1

LOKALNI IZBORI 2017. Miro Totgergeli (HDZ) prema anketi ima „siromašnu“ potporu od 23,2 posto. Tako da bi se po svemu sudeći sve odlučilo između njih dvojice kao i prije četiri godine u prvom krugu

VIDEO

Prema ovotjednoj mini anketi koju je proveo lokalni tjednik u Bjelovaru gdje se kandidiralo šest osoba za gradonačelničku fotelju izdvojila su se trojica od kojih treba tražiti dvojicu koji će ući u drugi krug.

U anketi vodi Ante Topalović, član HDZ-a, koji ima 30,5 posto naklonosti birača i mnogi su uvjereni kako on zasigurno prolazi u drugi krug. Za preostalo jedno mjesto u drugom krugu se nadmeću nezavisni Davorin Posavac, koji iza sebe ima nekoliko stranačkih potpora, od kojih su svakako aduti oni koji dolaze iz redova SDP-a i HNS-a.

Posavac sa 29,2 posto glasova malo zaostaje Topaloviću, ali bježi Dariju Hrebaku za 2,4 posto, jer kandidata HSLS-a i HSS-a podupire 26,8 posto. Daleko iza njih je „favoritkinja“ sadašnjeg gradonačelnika i nositelja liste, Akcije bjelovarsko – bilogorske, Antuna Korušeca.

Njegova uzdanica i sadašnja zamjenica Lidija Novosel je dobila skromnih 8,5 posto tako da je najvjerojatnije po anketi samo osoba koja će navijati za nekoga od navedena tri „viteza“. Preostali kandidati poput Stipe Šole, i Marijana Žiher, će biti samo „dekor“ na lokalnim izborima. 

Za razliku od Topalovića, kojega su ipak pogurali stranački čelnici i najutjecajnije osobe u HDZ-u, poput  Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića i brojni ministri, Miri Totgergeliu iza kojeg stoje (HDZ, HSS i HSLS) prema anketi ne bi pomogla ni dizalica Veli Jože, da „nadvisi“ aktualnog župana Damira Bajsa, koji ima vjetar u leđa od čak 63,4 posto anketiranih. Prvi HDZ-ovac na županiji i saborski zastupnik, Totgergeli prema anketi ima „siromašnu“ potporu od 23,2 posto. Tako da bi se po svemu sudeći sve odlučilo između njih dvojice kao i prije četiri godine u prvom krugu.

Tako slab rejting Totgergelia lokalni tjednik vidi i u podatku do kojeg je došao kroz anketu, da će i dio glasača koji će na razini grada Bjelovara dati potporu Topaloviću sasvim okrenuti leđa Totgergeliu i podržati Bajsa. Neodlučnih je 8,6 a čak 4,8 posto anketiranih će poništiti listića za izbor župana. Na razini Bjelovara 3,7 posto je neodlučnih a svega 1,3 posto anketiranih će uništiti glasački listić. 

Kad je u pitanju susjedna Koprivničko – križevačka županija, tamo je „gužva“ za mjesto budućeg župana. Prema lokalnim medijima novog župana treba tražiti između „starog“ Darka Korena, koji je i Plenkovićev favorit, te SDP-ovog kandidata Slavka Tucakovića i nezavisnog Željka Lackovića, koji je reputaciju stekao kroz vođenje Đurđevca, gdje još uvijek obnaša mandat gradonačelnika. Uz to je jedan od aktivnijih zastupnika u Saboru, što je potvrdio i premijer Plenković ovog tjedna u Koprivnici. Navodeći kako se Lacković Istakao s nekoliko inicijativa, među kojima je gorljivi zagovornik donošenja izmjene zakona kojom bi se zamrznula imovina Todorićevih, a Agrokoru oduzela koncesija na državno zemljište. Tu inicijativu su po nekim portalima prepoznali i mnogi žitelji županije.  

Iako se u posljednje vrijeme iz cjelokupnog HDZ-ovog arsenala otvorila rafalna paljba po obnašatelju dužnosti gradonačelnika Koprivnice, Mišela Jakšića iz SDP-a, on kako tvrde dobro upućeni izvori je još uvijek prvi favorit. Unatoč najavama iz vodeće stranke u zemlji, kako će njihov kandidat Krešimir Papc, nakon 16 SDP-ovih godina on sjesti u fotelju čelnika Podravske metropole. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...