Obavijesti

News

Komentari 13

Baka koja je otela unuku dobila godinu dana zatvora, uvjetnu kaznu je dobila je i policajka!

Baka koja je otela unuku dobila godinu dana zatvora, uvjetnu kaznu je dobila je i policajka!

U ‘otmičarskom‘ timu bili još i jedna policajka, bivša nogometašica, elektroinstalater, cvjećarka te kuhar, na splitskom sudu

VIDEO

I opet bih to napravila, ali ipak ne na ovaj način. Napravila bih sve što mogu. Pa pomogla bih za tuđe dijete, kamoli neću učiniti za svoje?! Nikakvo zlo nisam nikome namjeravala napraviti, ni sad niti sam ikome učinila nažao cijeli život. Ali tako ispadne, što ću, morala sam nekako intervenirati i opet bih, govorila nam je 2020. godine Jaka Žanko iz Obrovca Sinjskog koja je organizirala otmicu vlastite unuke.

Naručiteljica je bila uvjerena da se njezina unuka već duže vremena nalazi u lošem društvu te je nakon verbalnih molbi i prešla na djela želeći da unuku otmicom uplaši i dovede je u situaciju da malo razmišlja o svom životu i budućnosti. Djevojka je, naime, otišla od svoje kuće u Splitu u Mihanovićevoj ulici na Mejama te je zajedno s godinu dana starijom prijateljicom unajmila stan.

Za Marlijem su tragali 44 dana, oteo ga je nepoznati muškarac: 'Sad je opet sretan na ranču!'
Za Marlijem su tragali 44 dana, oteo ga je nepoznati muškarac: 'Sad je opet sretan na ranču!'

I upravo kada su njih dvije pozvale prijateljice da proslave useljenje u taj podstanarski stan, dogodila se otmica u režiji bake u kojoj je ukupno sudjelovalo sedmoro počinitelja, među kojima je i 44-godišnja policijska službenica iz PU ličko-senjske, bakina 24-godišnja poslovna partnerica kojoj se ona i požalila na problem i koja je sve to oko otmice i organizirala, te jedna bivša nogometašica koja je bila na tom tulumu.

Cijeli filmski scenarij dobio je i sudski epilog. 

U ‘otmičarskom‘ timu bili još i jedna policajka, bivša nogometašica, elektroinstalater, cvjećarka te kuhar, na splitskom sudu, kako piše Jutarnji.hr.

Splitski sud proglasio je krivima i izvršitelje te pomagače kaznenog djela oduzimanja slobode. Optuženi su A. K. (28), S. H. (48), D. P. (26), I. G. (25), M. L. (28) te S. V. (65) i osuđeni na uvjetne kazne. Baka je dobila godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog poticanja na otmicu, dok je šestorka izvršitelja otmice i pomagača dobila po osam mjeseci uvjetno na dvije godine. Svi su dužni platiti sudskih troškova u iznosu od 130 eura.

Na suđenju su priznali krivnju, a trajno su im oduzeti predmeti korišteni za zastrašivanje tijekom otmice. Nakon presude, ti predmeti će biti uništeni.

Evo kako je izgledala otmica

U unajmljeni stan na splitskim Mejama, u koji se djevojka nedavno uselila s cimericom pa je zbog toga organizirala zabavu, u prvim satima subote upala su dva muškarca i jedna žena maskirani fantomkama. “Oteli” su četiri cure: unuku kao “metu”, njezinu 20-godišnju cimericu, vršnjakinju koja je bila na zabavi i 32-godišnju gazdaricu od koje su unajmili stan. Tu je bila i 21-godišnja djevojka koja je, međutim, bila “igračica” otmičara, njima je javila kad mogu upasti.

Mladić (21) u Splitu je oteo ženi mobitel, napao ju je i ozlijedio. Zatočio ju je u stanu. Uhitili ga
Mladić (21) u Splitu je oteo ženi mobitel, napao ju je i ozlijedio. Zatočio ju je u stanu. Uhitili ga

Uz 61-godišnjaka i mlađeg muškarca, među tobožnjim otmičarima je bila i 44-godišnjakinja, inače policajka zaposlena u - PU ličko-senjskoj!

Potrpali su djevojke u kombi, odvezli ih do kamenoloma iznad Dugopolja, gdje su ih ostavili s vezanim rukama.

Plan je, naime, bio da po djevojke (u međuvremenu su pustili vlasnicu stana te joj objasnili namjere) dođe ujak 19-godišnjakinje te ih “spasi” kako bi djevojke shvatile sve opasnosti koje vrebaju u “bijelom svijetu”.

No njihovo zapomaganje je čuo zaštitar na rampi kamenoloma, koji ih je odvezao, ali i pozvao policiju.

- Svaka pohvala policajcima, sve su radili profesionalno, korektno, s razumijevanjem i za moju situaciju i za provođenje zakona. Ali ne mogu sve ni oni, treba država stati iza njih. Rekla sam im da ću ići u zatvor, da nije nikakav problem ako oni mogu reagirati i spasiti moju unuku tog lošeg društva jer neće to na dobro - rekla je tad Jaka Žanko, koja zbog cijele situacije s unukom nije otputovala u Svetu zemlju.

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Unuka se naljutila na baku 

Propali su joj aranžman i avionska karta.

Priznaje kako se suprug naljutio na nju zato što se miješala u cijelu situaciju, pogotovo na takav način. Kaže i kako je sve štimalo do nedavno, djevojka je išla u privatnu srednju školu, čak se i zaposlila.

Tada nam je rekla kako se i unuka naljutila na nju.

- Naljutila se na mene, ali nisam mogla mirno stajati. Sad kontaktira samo s ocem, roditelji su joj u Njemačkoj - dodala je gospođa Jaka Žanko na kraju smatrajući kako bi mediji trebali pisati o pravim kriminalcima, a ne “o babi od 70 godina koja spašava svoje dijete”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192