Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Baka terorista: 'On je bio dobar dečko, došao je kući za Božić...'

I dok obitelji desetaka žrtava koje je u petak u novozelandskom gradu Christchurchu pobio ekstremni desničar oplakuju voljene, obitelj terorista se skriva, a njegova baka za medije je rekla da je bio 'dobričina'.

Foto: Facebook
37 komentara

Kada se Novim Zelandom i cijelim svijetom proširila vijest o masakru u dvije džamije u Christchurchu, majka 28-godišnjeg terorista rođenog u Australiji upravo je bila na nastavi u srednjoj školi u kojoj predaje engleski jezik. Čim je doznala da je napadač bio njen sin, pokupila je kći i s njom otišla na sigurno, nakon što je s policijom obavila sve potrebne razgovore. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Baka terorista, piše Daily Mail, kojoj su danas 94 godine, izjavila je da je njen unuk bio 'dobar dečko' kojeg je posljednji put vidjela za Božić prošle godine. 

Brenton Tarrant, charged for murder, making a sign to the camera during his appearance in the Christchurch District Court | Autor: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- To nije unuk kojeg sam poznavala, rekla je. 

- Uvijek je jako fin i ljubazan i posjećivao nas je barem dva puta godišnje, izjavila je baka Joyce. 

- Proživljavamo sve ovo najbolje kako znamo. Posljednji put kada smo se vidjeli, on nije pokazivao znakove ekstremističkih ideologija...

People react at a flower tribute area at Botanical Gardens in Christchurch | Autor: Edgar Su/REUTERS/PIXSELL Foto: Edgar Su/REUTERS/PIXSELL

Podsjećamo, 28-godišnji terorist u petak je u dvije džamije pobio 49 ljudi, a njih 11 još se uvijek bori za život. Svoj napad terorist je uživo prenosio i na Facebooku prije nego što je uhićen, priveden i izveden pred sud. 

Brenton Tarrant, charged for murder, making a sign to the camera during his appearance in the Christchurch District Court MUP POTVRDIO: BIO JE U HRVATSKOJ Terorist se u sudnici smijao i pokazivao znak bijele nadmoći

Putovao u Zadar, Šibenik, Split..

Iz izvora bliskih istrazi o boravku terorista Brentona Tarranta, Express ekskluzivno doznaje gdje je sve boravio u Hrvatskoj. Prema nama dostupnim informacijama, Tarrant je u Hrvatsku ušao kopnenim putem 4. siječnja 2017. godine, a odletio je iz Zagreba 18. siječnja. Većinom je boravio po hostelima, a znamo da je obišao Poreč, Zadar, Šibenik, Dubrovnik i Zagreb.

Novinske agencije ranije su objavile da se istražuju kontakti koje je Tarrant "možda uspostavio" tijekom posjeta jugoistoku Europe, kada je prema podacima bugarskih obavještajaca prošao kroz Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku. Uzevši u obzir veliki broj imena s ovih prostora koji su našli svoje mjesto na njegovom oružju, postavlja se pitanje je li on dodatno radikaliziran posjetom našem "kutku svijeta".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message