Obavijesti

News

Komentari 197

Baki i stricu ne žele dati tijelo dječaka (3): Traže potpis majke

Baki i stricu ne žele dati tijelo dječaka (3): Traže potpis majke
7

Dječakov stric Ramiz Pašić i baka Rita Rojnić još su u petak pokušali predali zahtjev za preuzimanjem tijela Denisa Pašića (3). Sanitarna inspekcija u Puli odbila ga je zaprimiti jer nisu imali potpis majke ni oca

VIDEO

Tijelo dječaka Denisa Pašića (3) za čije ubojstvo su osumnjičene njegova majka Chiara Pašić (32) i maloljetnica (14) i dalje se nalazi na Odjelu patologije pulske bolnice. Dječakov stric Ramiz Pašić, koji je još prošlog tjedna ih BiH došao u Pulu preuzeti tijelo i organizirati sprovod, ne može to učiniti zbog komplicirane i bešćutne hrvatske birokracije. 

Naime, pogrebno društvo koje su angažirali stric i dječakova baka Rita Rojnić, još je u petak putem odvjetnika Marina Fola zatražilo izdavanje sprovodnice, dokumenta kojim se odobrava transport posmrtnih ostataka izvan Pule. Njega na zahtjev obitelji izdaje sanitarna inspekcija, no sanitarna u Puli odbila je zaprimiti njihov zahtjev i izdati im dokument uz obrazloženje da nisu pribavili potpise majke ili oca ubijenog dječaka. Na taj način, rodbina se našla u apsurdnoj situaciji da moraju tražiti potpis ili od majke dječaka, koji se trenutačno nalazi u pritvoru u pulskom zatvoru zbog sumnje da je golim rukama zadavila sinčića, ili od dječakova oca, koji je također u zatvoru u BiH na izdržavanju kazne jer je pretukao suprugu i njezina ljubavnika. No, kako doznajemo, otac je usmeno dao svoju suglasnost da obitelj preuzme tijelo dječaka, ali još nije potpisao zahtjev.

Odvjetnik Marin Folo nije želio komentirati slučaj, tek je rekao da se to rješava.

U uredu sanitarne inspekcije u Puli nitko se nije javljao na telefon, a iz Ministarstva zdravstva na naš upit vezano uz ovaj slučaj odgovoriti su da Uprava za sanitarnu inspekciju, ispostava Pula, nije zaprimila zahtjev za izdavanje sprovodnice za prijenos tijela dječaka Denisa Pašića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, dječakovo tijelo pronašli su prošle srijede ujutro u uvali Mandrač u Puli. Policajce je do tijela dovela njegova majka, koja je u utorak pola sata poslije ponoći došla u policijsku postaju prijaviti njegov nestanak.

Ubrzo se slomila i otkrila policajcima lokaciju gdje je sa pomagačicom ostavila tijelo. Ubrzo su utvrdili okolnosti dječakove smrti te njegovu majku i maloljetnicu kazneno prijavili za teško ubojstvo, a njihova pomagača (29) jer je znao za zločin, a nije ga prijavio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje