Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Bakić: Moj vizionarski izborni program ispunjava sve uvjete

Imam nekoliko varijanti, a ovaj zadovoljava sve uvjete: populistički je, dijeli 'raji' puno novca, potiče 'industrijalizaciju' (vodeća industrija su putovanja/turizam), itd

J. Galoić/Pixsell
Foto: J. Galoić/Pixsell
14 komentara

Poznati investitor i poduzetnik Nenad Bakić na svom Facebook profilu osvrnuo se na trenutno političko stanje u zemlji te zapravo ustvrdio da i on ima svoj predizborni program.

Screenshot/N1

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Pitali su me mediji više puta da komentiram političke programe stranaka. Naravno to mi je bez veze jer ni jedan nije dovoljno populistički.

Imam nekoliko varijanti, a ovaj konkretni zadovoljava sve uvjete: populistički je, dijeli 'raji' jako puno novca, potiče 'industrijalizaciju' (naša vodeća industrija su putovanja/turizam) itd.

Znači počinjemo s njim, a kasnije ćemo diskutirati ostale.

Ovaj je jako dobar jer bi u sebe uključio i neke ključne dijelove HDZ-ovog programa (re-populacija ili barem trening za nju je lakša na putovanjima, ljudi se opuste) i SDP-ov (smanjeni troškovi grijanja dok si na putu, pa ne treba vaučer, ali ipak uključuje vaučer ...)

Vizionarski je napisan prije godinu i pol dana!

+ + +

(Kako ubaciti Hrvate u rijeku suvremenosti)

... Treći pristup bi bio na tragu drugoga, malo skuplji, ali s većom dugoročnom isplativošću. Naime, država bi odvojila 300 mil. eura da podijeli 500.000 grantova po 600 eura za putovanje (produženi vikend) u određene gradove EU: London, Beč, Pariz, Amsterdam, Stockholm, Kopenhagen. Građani bi sami sufinancirali s po 200 eura (da se proberu motiviraniji).

Uvjet za sudjelovanje bi bio da građanin u zadnjih 10 godina nije putovao u Zapadnu Europu (osim eventualno u šoping izlete do najbližih zemalja).

To su sve gradovi do kojih leti CA i s njima bi se za ovakve volumene mogla zasigurno dogovoriti low-cost varijanta, recimo 100 eur za povratnu kartu. Za ostatak bi našao pristojan smještaj, te platili obilasci kulturnih znamenitosti, ali još više značajnim simbola suvremenosti / blagostanja. Kao što vidite, svi ovi gradovi su na rijekama i nude i one zgodne brodske turističke ture, koje bi bile obavezne (jer naročito dobro prikazuju blagostanje, suvremenost i normalnost života).

Nakon takvog putovanja tim građanima bi bilo znatno teže ‘prodavati bureke’ o ‘propasti svijeta’, ‘krizi kapitalizma’, ‘svijetloj budućnosti socijalizma’, ‘nemogućnosti promjena’ itd., a koje su osnovna potka djelovanja praktički svih naših političkih aktera.

Iako u načelu ‘narod zaslužuje upravo takvu vlast kakvu ima’, jasno da se narod i ‘vlast’ sinhrono mijenjaju, nekad je jedan, nekad drugi korak ispred, a ovime bi narod skočio dva koraka ispred i onda bi ‘vlast’ morala napraviti tri.

Više o o vom programu pročitajte na Bakićevom blogu Eclectica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message