Obavijesti

News

Komentari 103

Banda kraj Poreča: 'Koze, konji i psi teroriziraju nas godinama'

Banda kraj Poreča: 'Koze, konji i psi teroriziraju nas godinama'
7

Vlasnik im je u zatvoru, ali one su slobodne. Šeću Porečom i ne mare za pravila. Konji pasu pred kućama, koze se penju po autima, a psi napadaju ljude

VIDEO

To traje godinama. Dok je vlasnik životinja u zatvoru, njegov sin bavi se tim psima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

Ne želimo mu spominjati ime jer se bojimo, ali policija zna sve, kažu mještani Červar Porta kraj Poreča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već neko vrijeme žive u strahu od, kako kažu, “poludivljih” životinja koje slobodno šetaju naseljem. Riječ je o nekoliko konja, kozama te dva psa, koji su 25. rujna napali 75-godišnju mještanku.

Osim što je proživjela šok, kao podsjetnik na napad na rukama još nosi zavoje te svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje.

- Bilo je to oko 8.30 sati. Hodala sam ulicom. Iz dvorišta su izletjeli veliki psi i počeli me gristi. Imala sam kišobran jer je padala kiša pa sam se pokušala obraniti, ali bili su razjareni i nisu me puštali. Sreća Božja da je jedan čovjek s autom stao i rastjerao ih, jer bih inače puno gore prošla, možda ne bih niti preživjela napad - rekla nam je šokirana žena pokazujući rane na rukama.

Sve je odmah prijavila policiji.

Mještani kažu da im koze istog vlasnika ulaze u dvorišta, brste cvijeće i napadaju ljude, a često ih se može vidjeti i ispred stambenih zgrada kako rade štetu. Slikali su koze kako se penju na vozila, a konji slobodno šetaju Červar Portom do lokalnih kafića na rivi. Ogorčeni su, tvrde, jer su vlasnika više puta prijavljivali policiji, koja ništa nije poduzela.

U porečkoj veterinarskoj postaji potvrdili su nam da su upoznati s navedenim problemom.

- Stalno imamo pritužbe na životinje koje slobodno šeću i rade štetu po naselju, ali bez sudskog naloga ništa ne možemo napraviti - rekao je porečki veterinar koji je želio ostati anoniman.

Nataša Vitasović iz istarske policije rekla je da su protiv vlasnika (24) pasa podnijeli kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine.

Sumnjiče ga da je dva psa, mješanca i azijskog ovčara, držao bez nadzora, zbog čega su istrčali iz otvorenog dvorišta i izgrizli 75-godišnjakinju.

U posljednje dvije godine vlasnik (24) pasa i njegova majka šest puta su prijavljeni policiji jer su njihovi psi nekog napali.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu