Obavijesti

News

Komentari 578

Banda rasista napala azilanta u tramvaju u središtu Zagreba

Banda rasista napala azilanta u tramvaju u središtu Zagreba
8

Grupa muškaraca napala je državljanina Ugande u središtu grada. Jedan je uhićen, ostale traži policija. Azilant nije teže ozlijeđen. Odveden je u policiju zbog iskaza

VIDEO

Tamnoputog muškarca (34) napala su i istukla trojica napadača u tramvaju u ponedjeljak ujutro kod Autobusnog kolodvora Zagreb. Policija je jednog uhitila, a ostale još traži.

Protiv uhićenog (23) je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja nereda i poticanja rasne mržnje. Uz njega su, prema snimci, vjerojatno bila još dva napadača, no policija ih još traži

Neslužbeno doznajemo kako je pretučeni državljanin Ugande koji je tražio azil u Hrvatskoj, smješten u Zagrebu, no ne zna se njegova adresa. Banda rasista napala je azilanta u tramvaju oko 10 sati. Putnici su bili šokirani napadom. Napadači su brzo izašli iz vozila i počeli bježati. Bijeg je snimio jedan od građana koji nam je i proslijedio snimku. 

- Tukli su ga i brzo pobjegli van da ih ne uhvate jer je vozač ZET-a pozvao policiju - kaže nam čitatelj koji je htio ostati anoniman. 

Napadnuti azilant izašao je iz tramvaja i s vozačem pričekao policijske službenike. Bio je u šoku. Kako je u blizini bilo puno ljudi, okupljenima je pokazao o kome se radi te kamo su pobjegli. Srećom, nije bio teže ozlijeđen, pa nije došla Hitna pomoć. Policajci su ga odveli do stanice kako bi dao izjavu. 

Iz ZET-a su nam također potvrdili da se radilo o napadu. Budući da je istraga još u tijeku, nisu komentirali napad. 

Kazna predviđena za izazivanje nereda je do tri godine zatvora i isto toliko za širenje mržnje, za što je napadač optužen. Ako je bilo organizirano, odnosno ako su uz njega bila još minimalno dva čovjeka, predviđa se zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 578
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...