Obavijesti

News

Komentari 16

Bandić: Znate tko je posljednji put blokirao gradove? Četnici!

Bandić: Znate tko je posljednji put blokirao gradove? Četnici!
13

HSS-ov Nenad Matić došao je na govornicu s bokalom mlijeka. Želio je izraziti podršku mljekarima. Predložio je Bandiću da zajedno popiju čašu mlijeka

VIDEO

Aktualni sat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini počeo je povlačenjem Prijedloga odluke o prodaji gradskih stanova. Povukao ga je gradonačelnik jer je shvatio da danas neće dobiti dovoljnu podršku zastupnika. 

Nastavilo se raspravom o šatoru na Trgu bana Jelačića. Milan Bandić naglasio je kako nije najvažnija cijena najma šatora, već kvaliteta ponude. Ove će godine Obrtnička komora raspisati natječaj za odobrenje lokacije šatora.

HSS-ov zastupnik Nenad Matić došao je na govornicu s bokalom punim mlijeka. Želio je izraziti podršku mljekarima.

- Zna li gradonačelnik što se uopće događa i hoće li dati potporu mljekarima? Ako se ne nađe rješenje, naša će djeca u vrtićima piti uvezeno mlijeko u prahu umjesto domaćeg, zdravog mlijeka. Predlažem gradonačelniku Bandiću da zajedno popijemo čašu ovog mlijeka u znak prosvjeda - rekao je Matić dok je s govornice prosipao mlijeko u prahu po podu. Milan Bandić mu je odgovorio sa stanjem sa subvencijama u Zagrebu.

- Na rubu grada imamo oko 350 gospodarstava i oko 2000 grla za koje godišnje dajemo dva milijuna kuna potpora, odnosno 16 kuna po litri. Uvjeren sam da će Vlada i resorni ministar donijeti rješenje da ti ljudi mogu ići kući uzgajati svoje kravice - rekao je u svom stilu Bandić i, naravno, popio čašu domaćeg mlijeka sa zastupnikom Matićem.

Nakon aktualnog sata, zastupnici su počeli raspravu o Izvješću o radu gradonačelnika od početka godine do kraja lipnja.

Klub zastupnika HDZ-a izvješće nije podržao, jednako kao i nezavisni potpredsjednik Skupštine, Josip Kregar.

- Možemo se zapitati zašto ovo Izvješće neće dobiti Nobelovu nagradu za književnost. Jer, moglo bi dobiti jer je fikcija. Obratite pozornost na slučajeve fontane i popločavanje Preradovićevog trga. Iz izvješća se čini da se radi o nužnoj, skromnoj akciji. Stav Skupštine je bio drugačiji - rekao je Kregar.

Zastupnica HDZ-a Božica Šolić je rekla da joj nije jasno zašto svi danas spominju fontane.

- Gospodo, pa svi ste digli ruke za proračun, a u njemu su bile i fontane. Ne znam što se sad snebivate. Ja bi bila sretna da je u mojoj Brezovici takva fontana, ali nema je. Tamo vam je blato do koljena na nekim mjestima. Također, krajnji dijelovi grada nemaju pitku vodu, dok sve općine koje graniče s gradom imaju vodu. Sramota - zaključila je Šolić.

U zaključnoj riječi gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se svim zastupnicima koji su iznijeli konstruktivne kritike na njegov rad. Rekao je da "one koji su imali programske govore neće ni spominjati".

- Prije tri godine sam izašao iz SDP-i krenuo svojim putem. Neću nikad ništa reći protiv svoje bivše stranke, poštujem socijaldemokraciju. Nisam manji socijaldemokrat nego vi pa vas molim da me poštujete - poručio je SDP-ovcima. Rekao je da nema politički sukob ni s kim.

- Cvjetni trg i fontane su ponos ovog grada. Imam viziju da dame u štiklama po zimi ne skaču po Cvjetnom k'o klokani, a ne znam zašto ste vi protiv ovog projekta. Nakon Milana Ambruša 1906. Milan Bandić se drznuo napraviti fontane u Zagrebu - rekao je te dodao da će se boriti da država vrati Zagrebu dug od 209 milijuna kuna.

- Ako je resorni ministar u pravu, zašto nas onda nisu blokirali? Očekivao sam da hoće. Znate tko je posljednji put blokirao hrvatske gradove? Reći ću vam. To su bili četnici - rekao je Bandić, a ta je izjava izazvala negodovanje zastupnika. Gradonačelnik je rekao da zna kako je to "neugodno čuti, ali je to jako bitno".

Izvješće o radu gradonačelnika zastupnici su odbacili s 35 glasova protiv, pet za i jednim suzdržanim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.