Obavijesti

News

Komentari 14

Bandić: 'Kad Škoro napravi kotec, a ne europski Zagreb, onda ću polemizirati s njim'

Bandić: 'Kad Škoro napravi kotec, a ne europski Zagreb, onda ću polemizirati s njim'
3

Zagrebački gradonačelnik i čelnik Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić, predao je u utorak liste za nadolazeće izbore, na koje izlazi u šest izbornih jedinica. Program i kandidate predstavit će u četvrtak

VIDEO

Ovo što se događa zadnja dva i što će se događati naredna tri tjedna, od prodavača magle, sijača iluzija, sijanja straha, podjela na crvene i crne - povijest se ponavlja 30 godina. To građane ne zanima. Ja očekujem da se konačno progleda i da se umjesto ideoloških podjela i ukopanosti u rovove gleda tko je što napravio na polju demografske obnove, višeg standarda obrazovanja, zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde, otvorenosti i sigurnosti. Nudimo europski Zagreb za europsku Hrvatsku, poručio je u utorak zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić, nakon predaje lista u Saboru za nadolazeće izbore. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

A u političku utakmicu po glasove birača ide u šest izbornih jedinica - prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj, šestoj, sedmoj i devetoj. 

- Naše ime je naš program, stranka rada i solidarnosti i hrvatskog zajedništva, ali istinskog hrvatskog zajedništva, onog iz '90-ih godina - istaknuo je Bandić dodavši kako će program i kandidate predstaviti u četvrtak. 

Prema posljednjim anketama njegova stranka ne osvaja niti jedan mandat. Na pitanje misli li da je tome pridonijela njegova politika žetončića, Bandić je poručio kako na hipotetska pitanja ne odgovara. 

Na kritike lidera Domovinskog pokreta, Miroslava Škora, o uhljebima i žetončićima, Bandić  poručuje da nikada u ovih 20 godina nije vodio računa o drugima.

 - Kad Škoro napravi kotec (svinjac, op.a), a ne europski Zagreb, onda ću polemizirati s njim. A budući da on to nikad neće napraviti, onda nema polemike. Inače ga cijenim, mi smo dobri, izuzetno ga cijenim kao pjevača - kaže Bandić koji poručuje da ovoj političkoj utakmici nema borbe.

- Borba je završena '95., odnosno '98. integracijom Podunavlja. Hrvatska se branila '90. puškom u ruci, a sada se brani znanjem i rezultatima - istaknuo je. 

Što se tiče suradnje nakon izbora, Bandić poručuje kako ona je moguća "sa svima kojima je Hrvatska na srcu i bolji život naših sugrađana." 

- Kao što smo surađivali s ovom Vladom na projektima, a ne na foteljama, tako ćemo i s novom Vladom. Da nije bilo stranke rada i solidarnosti, Hrvatska ne bi imala besplatne udžbenike. Žao mi je da nismo uspjeli progurati roditelje odgajatelje, a kunemo se u demografsku obnovu, što stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj nije tri posto kao u Zagrebu, što Hrvatska nema socijalnu osjetljivost i solidarnost kao Zagreb. Hrvatske nema bez pozitivnog prirodnog prirasta, dizanja obrazovnog standarda,  povećanja stope nezaposlenosti, socijalne osjetljivosti i pravde, otvorenosti i sigurnosti. To je ono što ja živim 20 godina, a oni tek trebaju pokazati. Zato prodavači magle i sijači iluzija naprijed - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"