Obavijesti

News

Komentari 62

'Režite mi prst, otvorite mi krv ali na poniženje ne pristajem'

'Režite mi prst, otvorite mi krv ali na poniženje ne pristajem'
2

Na sjednici Gradske skupštine su zastupnici tražili povlačenje prijedloga kako bi proučili materijale. To je razljutilo Bandića koji im je rekao da vrše suptilni mobing

VIDEO

Zastupnici na sjednici Gradske skupština tražili su u utorak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da povuče prijedlog o Šoljanovoj ulici kako bi još mogli dobiti vremena da prouče materijale. Bandića je to razljutilo te im je poručio ako nisu mogli materijale proučiti u osam dana ne moraju niti sjediti tu.

- Najbolje da idemo na izbore jer ovakvim presingom mučite i sebe i mene. Nisam ni ja vječan, a ni vi - rekao je Bandić. Dodao je kako je spreman na sve ali ne i na iscrpljivanje do iznemoglosti. Kaže kako zastupnici vrše suptilni mobing nad njim.

- Prije mjesec dana su također tražili vremena za proučavanje prijedloga pa sam povukao sve točke. I sad ću ih opet sve povući ako i dalje budete inzistirali na povlačenju ove točke - rekao je Bandić. Sjednicu su prekinuli i trenutno SDP vijeća što će dalje napraviti. Margareta Mađerić iz HDZ-a je poručila kako su oni proučili sve točke sjednice te kako su spremni za raspravu.

- Ovo je tisućiti put da se dokazuje kako su građani taoci SDP-a i Bandića. Ovo nije normalan način jer smo mi plaćeni da zasjedamo i raspravljamo, a ne da se točke brišu s dnevnoga reda. Jedino rješenje su prijevremeni izbori - rekla je Mađarić. Rekla je i kako su se oko projekta izgradnje Šoljanove ulice savjetovali i sa stručnjacima.  

Osim Šoljanove ulice zastupnicima je sporna i točka dnevnog reda vezana uz Obrtničko štednu banku. Ona je naime dužna Gradu 26,712 milijuna kuna, a sad se predlaže da joj Grad dug smanji za 39 posto odnosno na oko 16,313 milijuna kuna kako ne bi otišla u stečaj. 

Nakon konzultacija ipak nastavili sjednicu

Sjednica je nakon konzultacija nastavljena. Boris Šprem, predsjednik Skupštine, je rekao kako je nakon konzultacija vladajuća većina odlučili Šoljanovu ne skinuti s dnevnog reda kako se ne bi napravio trošak izvanredne sjednice koja stoji oko 300.000 kuna. 

- Materijale smo dobili 17. ožujka, a odbor je već bio 18. Složili smo se da na dnevnom redu imamo tu točku, ali ćemo tražiti gradonačelnika odgovore koje nismo dobili pa ćemo vidjeti jesmo li spremni danas donijeti odluku oko toga  - rekao je Šprem i dodao kako točku oko banke ne mogu donijeti bez odobrenja državne agencije. S tim se načelno složio i Bandić koji je zamolio zastupnike da danas donesu uvjetnu odluku kako banka ne bi otišla u stečaj. 

- Nije hir gradonačelnika da miče sve točke dnevnoga reda. Ovdje se radi o pitanju međusobnog povjerenja u kohabitaciji, a mi toga nemamo. Režite mi prst, otvorite mi krv, ali na poniženje neću pristati. Šoljanova je samo kap koja je dolila ulje na vatru. Kad napravim grešku ja sam spreman ispričati se, a vas molim da spasimo što se spasiti da - rekao je Bandić.       

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.