Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
69 komentara

Bandić odgodio GUP: 'Ta tema budi pažnju, prolongirat ćemo'

GUP je tema koja budi pažnju nakon 3-4 godine posla i očekivanja da zagrebačka javnost konačno dobije taj strateški dokument. Mi smo trebali 10,11, i 12. prosinca odraditi rebalans proračuna i GUP, rekao je

Foto: Marin Tironi/Pixsell
69 komentara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u srijedu da prebacivanjem rasprave o GUP-na posebnu sjednicu Gradske skupštine, zakazanu za 6. veljače, želi izbiti posljednji adut onima koje ga prozivaju da namjerava taj dokument usvojiti na brzinu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iako se GUP po hitnom postupku trebao naći na sjednici u ponedjeljak, 9. prosinca, na čijem dnevnom redu su i rebalans proračuna za 2019. i novi proračun, Bandić je objasnio da je u njegovoj glavi i glavama suradnika sazrijela odluka da se GUP, kao jedina točka, uvrsti na posebnu sjednicu.

- Ako smo čekali tri, četiri godine onda možemo čekati još mjesec i pol dana -  rekao je Bandić na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

Ne želi GUP 'progurati ispod radara' 

Prebacivanjem rasprave Bandić kaže da želi pokazati da mu nije namjera GUP progurati ispod radara u predblagdansko vrijeme kao što to tvrdi oporba.

Smatra da će njegovom odlukom biti zadovoljna i oporba koja je tražila da se prijedlog makne sa sjednice u prosincu.

- Sad ćemo upoznati drugačijeg Bandića koji zna poslušati, ali ne toliko opoziciju, koliko građane i javnost - kazao je Bandić.

Upitan je li ipak popustio koalicijskom partneru, Bandić je rekao da je on pobijedio sebe.

- U životu je najteže slušati, još teže poslušati, a još teže pobijediti sebe, evo ja sam pobijedio sebe -  rekao je.

LUDILO IDE DALJE Bandić: 'S kim ću u žičaru? Pa s Kolindom! Evo pjesme za nju'

Gradonačelnik se ispričao gospodarstvenicima, građanima i tvrtkama za koje je rekao da taj strateški dokument čekaju kao ozebli sunce što će čekati još mjesec i pol dana.

Objasnio je da je prilikom odlučivanja o prebacivanju te točke vagao između onog što bi izgubili ako bi forsirali i onog što bi dobili kad ne bi forsirali. Smatra da će sada formalno izgubiti, a sadržajno puno više dobiti.

Pročelnica Ureda za strategijsko planiranje Sanja Jerković rekla je da će to razdoblje iskoristiti da se što bolje pripreme za sjednicu, 6. veljače.

Bandić je, odgovarajući novinarima demantirao informacije da poskupljuju radovi izgradnje žičare, dodavši da je cijena tog projekta realna i da je izlicitirana na javnom nadmetanju. U Zagrebu vlada nulta stopu tolerancije prema nepodopštinama, kao i u Hrvatskoj, ustvrdio je.

Slijedom nedavne izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je rekla da bi mu nosila kolače ako bi završio u zatvoru novinari su pitali gradonačelnika koji mu je najdraži kolač, na što ih je Bandić pozvao na kulturu dijaloga.

- Molim na kulturu dijaloga, razgovarate s institucijom gradonačelnika i molio bih vas da se međusobno uvažavamo, a ne da me zafrkavate, bit ću blag, nemojte ići na tu razinu, to nisam zaslužio i pozdravite urednika - rekao je Bandić.

Odbio je odgovoriti na pitanje o tome koliko je njegova stranka pomogla predsjednici u prikupljanju potpisa za kandidaturu, kazavši da ne može govoriti o stranci u prostorijama grada.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message