Obavijesti

News

Komentari 57

Bandić: Ona trojica se trebaju ili dogovoriti ili zajedno otići

Bandić: Ona trojica  se trebaju ili dogovoriti ili zajedno otići
1

Prema tome, ja očekujem ili dogovor, ili odlazak zajedno da možemo izmiješati karte ponovno ako se mogu izmiješati ili da ih miješaju građani ove zemlje, kazao je Bandić

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke MB 365 Milan Bandić poručio je u srijedu kako se premijer Tihomir Orešković te čelnici HDZ-a i Mosta Tomislav Karamarko i Božo Petrov trebaju ili dogovoriti ili zajedno otići, kako bi politika mogla ponovno pokušati "izmiješati karte", ili "miješanje karata" prepustiti građanima na izborima.

"Trojica glavnih vinovnika ove utkamice ili se trebaju dogovoriti, ili otići zajedno. Prema tome, ja očekujem ili dogovor, ili odlazak zajedno da možemo izmiješati karte ponovno ako se mogu izmiješati, a ako ne mogu, onda će miješati karte građani ove zemlje", izjavio je Bandić novinarima u Gradskoj upravi, nakon konferencije za novinare o štetnosti uporabe alkohola kod mladih.               

Upitan misli li da bi se eventualni prijevremeni izbori trebali održati u srpnju ili na jesen, odgovorio je kako će se to tek vidjeti te novinare pozvao da "puste da se odmota ovih deset dana". Dođe li ipak do prijevremenih izbora, Bandić je za to da se oni održe u najskorije vrijeme, "da se ne trpi, da se ne gubi".

'S bivšom Vladom smo izgubili 4 godine, s ovom mjesece'

 "Šteta je već napravljena. Bivša Vlada najgora u povijesti, četiri godine smo izgubili. Ova Vlada koja se bavi sama sobom, izgubili smo četiri mjeseca, pet. Izgubit ćemo na izbore još tri, četiri, ali bolje i to nego da imamo pat poziciju. Ali, dok god postoji šansa da razum pobijedi, apeliram na njih da pobijedi. Ako mogu zajedno, onda idu, a ako ne mogu, onda neka kažu da ne mogu, neka odu i onda ostave prostor drugim ljudima da se probamo dogovoriti kako dalje", naglasio je. 

Na pitanje je li sklon podržati prijedlog SDP-a za raspuštanjem Sabora, Bandić je novinarima odgovorio: "Još uvijek je Vlada. Danas zasjedaju koliko ja znam, pa pustite da probaju ljudi vidjeti što možemo napraviti. Vi mene pitate što bi bilo, kad bi bilo. Vidjet ćemo. Pustite ovih tjedan dana, deset dana, pa ćemo odlučiti". 

Novinare je zanimalo i hoće li zastupnički klub njegove stranke glasovati za opoziv premijera Oreškovića, na što ih je Bandić pozvao da pričekaju do četvrtka. "Pričekajte još do četvrtka što će se sve dogoditi. Tko zna tko će koga još predložiti za smjenu. Pričekajte malo, što ste navalili", rekao je. Pozvao ih je da se strpe i nakon što su ga pitali vidi li šansu u preslagivanju Vlade, istaknuvši da treba vjerovati u šansu sve dok ona postoji. "Ja sam uvijek umjereni optimist. Čaša je uvijek na pola puna. Ali, agonije je dosta. To treba prerezati u narednih deset dana. Stvari će se razriješiti na ovaj ili onaj način", poručio je Bandić.

Naglasio je kako se bivša Vlada četiri godine bavila drugima, pa i sa njim, a ova Vlada se počela baviti sama sobom, kao i njezini ključni akteri te HDZ kao stožerna stranka Domoljubne koalicije. "Moja im je preporuka da se prestanu baviti sami sobom, da podvuku crtu. Ako mogu zajedno, a ako ne, da odu zajedno da probamo to presložiti s pametnim ljudima i odgovornima koji to žele, a ako ne, onda su novi izbori jedino rješenje. Stvari su kristalno jasne", istaknuo je Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH