Obavijesti

News

Komentari 70

Bandić posjetio Ivanku Arlović, Hvidra im darovala automobil

Bandić posjetio Ivanku Arlović, Hvidra im darovala automobil
7

Bandića je Ivanka impresionirala na dodjeli nagrada Ponos Hrvatske, jer sama, sakupljajući građevinski otpad po smetlištu, sagradila dom sebi i djeci

VIDEO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić donio je dva automobila za obitelj Ivanke Arlović iz Županje, koja je prošlogodišnja dobitnica nagrade Ponos Hrvatske. Jedan je bio pun darova, a drugi su joj odlučili pokloniti. Došao ju je osobno posjetiti u kućerak u Županji nakon što ju je upoznao na dodjeli nagrada. Tada je Bandića impresionirala priča o samohranoj majci dvoje djece, Sare (10)  i Ante (7). Ivanka je sama, sakupljajući građevinski otpad po smetlištu, sagradila dom sebi i djeci. Muž joj je bio branitelj, ali je umro prije dvije godine i od tada se ona sama skrbi o djeci sa samo 1500 kuna mirovine. Veliki je problem bio to što kuću nije završila, nije imala grijanje, a djeca su spavala na podovima na madracima, jer sav je novac Ivanka morala dati za liječenje i skrb malom Anti koji od rođenja boluje od bolesti srca i pluća. 

'Pogodilo me kad sam čuo kako se žena bori kao lav'

- Pogodilo me nakon što sam čuo da se ta žena bori kao lav za svoju djecu. Takvim ljudima treba pomoći i rekao sam joj da mi napiše sve što joj treba. To što je tražila sam nabavio i donio samo da joj olakšamo život. Ja jesam gradonačelnik Zagreba i vjerojatno i u mom gradu ima sličnih sudbina, ali sam Arlovićima odlučio pomoći zato što joj je muž bio branitelj, i zato što Zagreba ne bi bilo da ga nisu branili takvi kao što je njen muž, sinovi i kćeri iz cijele Hrvatske -  istaknuo je Bandić. Poklonio joj je namještaj za dječju sobu, krevet na kat, madrace, ormare, stol i stolice za učenje. Poklonio joj je i frižider, ormarić za kupaonicu, komodu, stol te stolice za blagovaonicu, puno kućnih potrepština, od posteljine, do tepiha i posuđa, te odjeću i obuću za cijelu obitelj. 

Ivanku se rasplakala vidjevši Renault Twingo star šest godina, ali u odličnom stanju, kojeg joj je poklonila zagrebačka Hvidra kako bi dijete mogla redovno vodili na terapije i liječenja, što joj je do sada bio veliki problem.

'Nema vozački ispit, ali sada ima motivaciju da ga položi'

- Nemam položen vozački ali ću ga položiti sada jer imam veliku motivaciju - kazala je Ivanka. U tome joj je obećao pripomoći i gradonačelnik Županje Davor Miličević. Bandić je Sari i Anti poklonio i nove bicikle kako ne bi morali u školu ići pješice.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa