Obavijesti

News

Komentari 147

Bandić traži ostavku ministrice Divjak: 'Ona ništa ne razumije'

Bandić traži ostavku ministrice Divjak: 'Ona ništa ne razumije'
4

Bandić je rekao kako očekuje da će, što se ministrice tiče, institucije napraviti svoj posao te joj je poručio da on mirno spava...

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj u središtu njegove stranke opet se osvrnuo na udžbenike i još jednom zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak.

Bandić je na konferenciji za novinare, govoreći o nabavci udžbenika za iduću školsku godinu, rekao kako mu je žao ministrice Divjak te kako 'ona jadna ništa ne razumije'. 

Potom je još jednom kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministrice znanosti i obrazovanja.

'Može li takva osoba biti ministrica?'

Pozvao je mjerodavne državne institucije da provjere podatke o radu ministrice u vezi izrade metodičkih priručnika, za što je lani utrošeno više od 7,3 milijuna kuna. Unatoč potrošenim novcima metodički priručnici koriste se samo u ovoj školskoj godini, a neće se primjenjivati u "Školi za život" zbog brojnih primjedaba iznesenih tijekom javne rasprave.

Može li osoba koja donosi takve neodgovorne i štetne odluke biti ministrica u Vladi, zapitao je Bandić.

Također je ustvrdio da je za "Školu za život" u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle dvostruko jeftinije.

S tim u vezi postavio je i pitanje zašto je Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo kupovinu dvostruko skupljih tableta, a lošije kvalitete, te pozvao Državno odvjetništvo i mjerodavne državne institucije da postupe sukladno svojim ovlastima.

Na novinarsko pitanje znači li to da njegova stranka želi ući u Vladu, Bandić je ustvrdio da ih "ne zanimaju fotelje", te da će i dalje podržavati Vladu u svim odlukama koje su za dobrobit građana Zagreba i Hrvatske.

'Bandiću je bolje da uloži novac u WC-e u školama'

- Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač. Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e diljem Zagreba - kaže posebni savjetnik ministrice Divjak Maro Alavanja (HNS).

Gradonačelniku ostavljamo da se bavi vlastitim sudskim sporovima, a mi ćemo i dalje donositi rezultate i konkretne promjene u obrazovanju poput uvođenja obavezne informatike i uvođenja kurikularne reforme u učionice“ – dodao je Alavanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C