Obavijesti

News

Komentari 52

Bandić: U školi sam računao s grahom, a vidite gdje smo sad

Bandić: U školi sam računao s grahom, a vidite gdje smo sad
3

Na konferenciji u Ministarstvu obrazovanja, gdje su potpisani ugovori za projekt e-Škola, Milan Bandić okupljene je zabavljao pričama iz svojih školskih dana

VIDEO

U Ministarstvu obrazovanja potpisani su ugovori s prvih 20 škola koje će se u sklopu projekta e-Škole potpuno digitalizirati. 

Iako je tijekom cijele konferencije jedva držao oči otvorene, Milan Bandić se pred ravnateljima škola u nekoliko rečenica uspio prisjetiti i svojih školskih dana.

- Hvala vam što smo zajedno. Reći ću vam jednu dogodovštinu iz svojih školskih dana. Oni koji nisu slušali klečali su u kutu na kuruzi, ja sam sjedio u prvoj klupi. Bio sam odličan đak. Imao sam malu tablu i kredu, imao sam kuruzu i grah i tako smo računali. Naučio sam računati i sada zamislite gdje smo danas došli. Hvala Bogu da smo došli tu. Drago mi je da je od 185 škola uključeno 23 zagrebačke u projekt e-Škole. Dajemo tome punu potporu i idemo delati. Baš sam jutros slušajući vijesti na putu prema uredu čuo da prosječno građanin na klađenje godišnje potroši 1600 kuna. Zamislite kad bi toliko u informatiku uložili, gdje bi nam bio kraj - zaključio je. 

Dok su ravnatelji i predstavnici županija i gradova potpisivali ugovore, gradonačelnik je prilično živnuo i zabavljao svoje kolegice i kolege. 

Za e-Škole prijavilo se više od 750 škola

Podsjetimo, za sudjelovanje u projektu e-Škole prijavilo se više od 750 škola u Hrvatskoj, a prva faza obuhvatit će 150 institucija. Do jeseni će se uključiti njih 20. 

- Za ovaj projekt odvojena je cjelokupna suma od 180 milijuna eura. To je novac koji planiramo potrošiti do 2022. godine, a projekt smo podijelili u dvije faze. Za pilot fazu koja će trajati do 2017. ili 2018. locirano je 40 milijuna eura. Od toga planiramo opremiti 150 škola u cijeloj Hrvatskoj. Prvih 20 škola bit će spremno već u rujnu. Osigurat ćemo im mrežu, s naglaskom na bežičnu mrežu, svaki nastavnik će dobiti svoj uređaj za rad, a na raspolaganju će imati i različite aplikacije - rekla je voditeljica projekta iz CARNeta, Andrijana Prskalo Maček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca