Obavijesti

News

Komentari 21

Bandićeva suradnica osuđena na 8 mjeseci zatvora uvjetno

Bandićeva suradnica osuđena na 8 mjeseci zatvora uvjetno
3

Vesna Majher (58) je od 6. kolovoza 2003. do 31. prosinca 2004. kao direktorica u Paries interijerima s računa društva uzela 46.406 kn. Mora ih uplatiti u proračun

VIDEO

Šefica financija predsjedničke kampanje Milana Bandića Vesna Majher (58) nepravomoćno je u Županijskom sudu u Zagrebu osuđena na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. U zatvor neće ako u sljedeće dvije godine ne ponovi nedjelo. 

Po pravomoćnosti presude u državni proračun mora uplatiti 48.406 kuna koliko je ostvarila kaznenim djelom.

Oštetila je svoju tvrtku

Sudac Tomislav Juriša osudio ju je jer je od 6. kolovoza 2003. do 31. prosinca 2004. kao direktorica u Paries interijerima s računa društva podigla 46.406 kuna i za tu svotu oštetila tvrtku. 

Ani Sladin ipak nije pribavila 'nepripadnu korist'

Sudac ju je pak oslobodio optužbe da je od 2. kolovoza 2004. do 31. siječnja 2006. kao direktorica iste tvrtke Ani Sladin pribavila nepripadnu korist kroz ostvarivanje materijalnih prava radnika iz radnog odnosa. 

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Majher prijavila HZZO-u i HZMO-u Sladin iako nije radila u Paries interijerima. Zbog toga je, tvrdilo je tužiteljstvo, Sladin od HZZO-a od 2. studenoga 2004. do 11.siječnja 2005. primala naknadu plaće za vrijeme bolovanja zbog komplikacija u trudnoći u iznosu od 7.062 kune, a od 12. siječnja 2005. do 11. veljače 2006. naknadu plaće za vrijeme rodiljnog dopusta u iznosu od 37.430 kuna. pa bi tako Sladin, navodno, pribavila 44.493 kune.

U svibnju oslobođena za poticanje na zloporabu položaja

Majher je, podsjećamo, u svibnju na istom sudu nepravomoćno oslobođena optužbe da je poticala bivšeg direktora Autobusnog kolodvora Zagreb Franju Žulja na zloporabu položaja. Tužiteljstvo je , naime, tvrdilo da je Žulj fiktivno zaposlio Majher od 14. siječnja 2008. do 16. listopada 2009.

Sudac Željko Horvatović nepravomoćno je presudio kako nema dokaza za to kao ni da je Žulj zlorabio položaj. Oslobodio ih je i optužbe da su zagrebački Holding oštetili za 375.578 kuna.

- Holding je u internoj kontroli razgovarao s desetak zaposlenih i svi su rekli da su je viđali ili povremeno viđali na poslu. Iz interne evidencije na autobusnom kolodvoru proizlazi da je bila na poslu. Na temelju svega toga nelogično je da je kontrola Holdinga zaključila da je bila fiktivno zaposlena, a da nije snosila nikakve posljedice. Dapače, Majher je i dalje zaposlena u Holdingu. Zar joj ne bi dali otkaz ili suspendirali, da je bila fiktivno zaposlena - rekao je tada sudac zaključivši da je riječ o radno-pravnom sporu te da optužnica, bazirana na rekla-kazala dokazima, nije utemeljena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu