Obavijesti

News

Komentari 14

Bandiću, kako se čiste slivnici? Možemo i SDP traže očitovanje

Bandiću, kako se čiste slivnici? Možemo i SDP traže očitovanje
1

Klub SDP-a traži od gradonačelnika hitno snimanje stanja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području cijelog Grada, dok Tomašević traži izvješće o čišćenju slivnika i održavanju mreže

VIDEO

Klub zastupnika SDP-a traži od gradonačelnika Milana Bandića i nadležnih službi hitne mjere za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te prioritetno angažiranje raspoloživih resursa za izradu projekta poboljšanja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje.

Pogledajte poplavu u Branimirovoj ulici: 

Pokretanje videa...

Branimirova 01:31

Grad Zagreb noćas je pogodila jaka kiša uzrokujući poplavu na većini prometnica i podvožnjaka u centru grada, razotkrivajući izuzetno loše stanje sustava odvodnje u koji se godinama nije ulagalo, premda Grad ima na raspolaganju službe u čiji opis posla ulazi predviđanje takvih izvanrednih situacija, poduzimanje mjera da se takve situacije ne događaju te poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, ističe se u priopćenju.

Klub SDP-a traži od gradonačelnika hitno snimanje stanja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području cijelog Grada i spremnost tog sustava za izvanredne događaje poput noćašnjeg te podnošenje izvješća o stanju, kako bi se hitno mogle poduzeti mjere za prevenciju štetnih događaja poput sinoćnjih.

'Sad Bandić može uživati, cijeli grad mu je fontana. Jesu li nam javili kada će eruptirati Sljeme?'
'Sad Bandić može uživati, cijeli grad mu je fontana. Jesu li nam javili kada će eruptirati Sljeme?'

- Također, tražimo od gradonačelnika izvješće o do sada poduzetim mjerama za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu te razlozima zašto još nisu iskorištena sredstva iz EU fondova u visini od 1,8 milijardi kuna koja se mogu iskoristiti za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, stoji u priopćenju.

Najavljeno je da će sve navedene zahtjeve uputiti na sljedeću sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba.

Izvješće o čišćenju slivnika i održavanju mreže urbane oborinske odvodnje, tražit će predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević. Rekao je kako žele vidjeti je li zbog blokada u sustavu došlo do još veće štete prilikom noćašnjeg nevremena u Zagrebu. 

- Tražit ćemo da to izvješće na idućoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine podnese gradonačelnik Milan Bandić - izjavio je za Hinu Tomašević. 

Nakon poplave i dalje se sanira šteta, trgovci u Ilici očajni: 'Pola asortimana možemo baciti'
Nakon poplave i dalje se sanira šteta, trgovci u Ilici očajni: 'Pola asortimana možemo baciti'

- Bila je velika koncentracija padalina, velika količina u jako kratkom vremenu, međutim ako usporedimo centar grada s padalinama koje su pale u Varaždinu, onda je očito da nešto ne valja u gradu kada je takva šteta nastala u Zagrebu u odnosu na Varaždin - rekao je Tomašević. 

Kaže i kako je očito da sustav mreža i oborinske odvodnje kakav imamo u Zagrebu ne može izdržati tolike napore jer je star. S druge pak strane, kaže, sve više imamo asfalta i novih zgrada koje se spajaju na sustav, a sve manje zelenih površina koje mogu upiti te padaline. 

- Iz te perspektive trebamo razmišljati kako modificirati sustav za izazove klimatskih promjena jer će na žalost ovakvih ekstremnih vremenskih uvjeta biti još više - poručio je Tomašević.

Napomenuo je i da u tome ne pomaže i deforestacija (smanjenje šume) Medvednice, gdje onda slivne vode, uz eroziju, idu dolje prema gradu, pa to stvara još veći pritisak na sustav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.